Előfordult már, hogy pénzt adtál kölcsön egy barátodnak, de később rájöttél, hogy ő inkább ajándékként tekintett rá, és soha többé nem látod viszont a pénzed? Ez nem puszta véletlen: az asztrológusok gyakran megfigyelnek bizonyos mintákat a pénzügyi viselkedésében a csillagjegyeik alapján. Ezek a megfigyelések segíthetnek megérteni, miért hajlamosabbak egyesek arra, hogy úgy kérjenek pénzt, hogy nem fizetik vissza.

Mutatjuk azt a 4 csillagjegyet, melynek szülötteinek csak akkor adj kölcsön, ha nincs szükséged az átadott összegre, ők ugyanis nagy eséllyel soha nem fogják a pénzedet visszaadni.

Ez a 4 csillagjegy úgy kér pénzt, hogy elfelejti azt visszaadniForrás: Shutterstock/Billion Photos

Ikrek

Az Ikrek bájos és alkalmazkodó természetéről ismert. Remek kapcsolatteremtő készséggel rendelkezik, ám nehézségekbe ütközhet nála a pénzügyi határok fenntartása. Impulzív és folyamatosan változó természete arra késztetheti, hogy pénzt kérjen anélkül, hogy felismerné annak a baráti és családi viszonyaira gyakorolt hatást.

Mérleg

A Mérlegek az egyensúly és a harmónia iránti szeretetükről ismertek. Ez az egyensúlyi vágy azonban néha a pénzügyeikre is kiterjedhet. A Mérlegek, amikor pénzt kérnek kölcsön,még megvan bennük a visszaadás szándéka, de feledékeny természetük akadályozhatja a törlesztési folyamatot.

Nyilas

A Nyilas tele van optimizmussal és lelkesedéssel, nagy tervekkel és szándékkal kérnek kölcsön pénzt. Szabadlelkű természetük azonban kissé figyelmetlenné teheti őket az anyagi kötelezettségvállalások terén.

Halak

A Halak álmodozó, idealista természetükből adódóan olykor anyagi nehézségekbe kerülhetnek. Lehet, hogy a legjobb szándékkal kérnek kölcsön pénzt, ám a visszafizetés gyakorlati vonatkozásait nehezen tudják követni.