Karácsony utáni maradékmentés: néhány isteni recept a követező napokra

Forrás: Shutterstock -
karácsony hús recept étel maradék
Karácsonykor annyi minden kerül az ünnepi asztalra, hogy néha egy hadsereg sem lenne elég arra, hogy mindent elpusztítson. A több napos evés ivás után pedig sokszor rá sem bírunk nézni a finomabbnál finomabb maradékokra, pedig nem érdemes őket kidobni, hiszen számtalan módon fel lehet őket használni. Legyen szó süteményről vagy sült húsról, most mutatunk néhány receptet, amelyekkel ínycsiklandozó ételeket varázsolhatsz az ünnepi feleslegből.

Húsos saláta megmaradt sültekből

Hozzávalók

- sülthús
- 2-3 csomag salátamix
- 8-10 szem koktélparadicsom
- 10 dkg sajt
- 1 nagy vöröshagyma
- pár szem dió

A hússaláta könnyű fogás lehet a nagy karácsonyi lakomák után. Forrás: Shutterstock

Az öntethez

- 1 kiskanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl víz

Elkészítés

A hozzávalókat felvágjuk és egy nagy tálban mindent összeöntünk. Az öntetet kikeverjük és tetszés szerint a salátára vagy mellé tálaljuk. A diót a végén a kész salátára szórjuk.

Halpogácsa

Hozzávalók

- 225 gramm sült hal
- 1 tojás
- 1 répa fele
- 3 darab bazsalikomlevél

Elkészítés

A halat és a tojást jól összekeverjük, a legjobb, ha összeturmixoljuk. A répát nagyon apró kockára vágjuk vagy lereszeljük és hozzáadjuk az összekevert masszához. Ezután jöhet bele az apróra vágott bazsalikom. Kapunk egy sűrű masszát, amiből kézzel tetszés szerint kis golyókat vagy lepényeket formázunk. Ha túl híg lenne, adjunk hozzá egy kevés lisztet.

A sült halból készült halpogácsa könnyen elkészíthető. Forrás: Shutterstock

Fűszerezni már nem szükséges, hiszen a hal eleve ízesítve van, de akinek ez kevés lenne, egy kevés sót és borsot hozzáadhat. A pogácsákat/golyókat felforrósított serpenyőben kevés olajon süssük ki. Nem kell sokáig, hiszen a hal már nem nyers, a lényeg, hogy kicsit megpiruljon a fasírtok mindkét oldala.

Még több receptet ebben a cikkünkben találsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.