Ételek, amelyekkel felgyorsíthatod a gyógyulásodat, ha beteg vagy

betegség étel segítség gyógyulás
A téli betegségek szinte mindenkit elérnek, ám ha nem muszáj, ne gyógyszerekhez nyúljunk első körben. Bizonyos ételek fogyasztása ugyanis felgyorsíthatja a gyógyulásunkat ls javíthatja a közérzetünket. 

Amikor rosszul érezzük magunkat, a legtöbben egy nagy tál leves mellett döntünk, de talán mégsem ez a legjobb választás, amit ilyenkor ehetünk. Rhiannon Lambert táplálkozási szakértő a Sun Health-nek elmondta, hogy sok más étel is hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez – derült ki a Daily Star cikkéből.

Számos ételtől jobban érezhetjük magunkat Forrás: Getty Images/iStockphoto/Povareshka/Sergey_Tonoyan

A joghurttól a csokoládéig számos olyan étel van, amely segíthet, hogy jobban érezzük magunkat.

Probiotikus élelmiszerek

A joghurt vagy a savanyú káposzta nem mindenkinek az első választása, ha beteg, de Rhiannon szerint érdemes kipróbálni.

A probiotikus élelmiszerek olyan élő baktériumokat tartalmazó élelmiszerek, amelyek segítenek a bélrendszer egészségének támogatásában.

Az olyan élelmiszerek, mint a joghurt, a kefir, a savanyú káposzta és a kimchi segítenek jótékony baktériumokat juttatni az emésztőrendszerbe, hogy segítsenek újra helyreállítani az egyensúlyt antibiotikum szedése után.

Antioxidánsokban gazdag élelmiszerek

Rhiannon szerint jó ötlet néhány antioxidánsban gazdag ételt beépíteni az étrendbe, amikor betegek vagyunk, mivel azok hozzájárulhatnak az oxidatív stressz csökkentéséhez miközben támogatják az immunrendszert és enyhítik a gyulladást. Ilyen gyümölcs például az áfonya, a málna vagy a narancs.

Az olyan zöldségek, mint a brokkoli, a spenót és a sárgarépa is segíthetnek, míg a zöld tea és az étcsokoládé szintén szuper jótékony hatású.

Fokhagyma

Kiderült, hogy a fokhagyma nem csak arra jó, hogy távol tartsa a vámpírokat, mivel allcintartalmával segít az immunrendszered erősítésében is.

Gyömbér

A gyömbér különösen jól jöhet gyomorrontás vagy hányinger esetén.

Méz

Amellett, hogy nyugtató, segíthet a köhögés és a torokfájás tüneteinek enyhítésében is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.