Hihetetlen, de igaz: vannak, akik évente egyszer-kétszer mossák ki a törölközőjüket - Súlyos bajt okozhatnak maguknak

Forrás: Shutterstock -
candida bőrfertőzés törölköző mosás
A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ha nem mossuk kellő időközönként a törölközőnket, súlyos, bakteriális bőrfertőzéssel nézhetünk szembe. Azt is elmondták, hány alkalommal használjuk ugyanazt a darabot. 

Egy kutatás szerint minden tizedik brit évente csak kétszer - van, aki egyszer - mossa ki a törölközőjét, nagy részük pedig a férfiak közül kerül ki. Konkrétabban:

a 2200 brit lakos körében végzett felmérés szerint majdnem minden tizedik évente kétszer mossa meg törölközőjét.

A férfiak 5 százaléka ismerte el, hogy évente csak egyszer mossa ki, míg a nők 1 százaléka vallotta ezt.

A szakértők ennek kapcsán kifejtették, hogy mi lenne az optimális gyakoriság: azt állítják, a leghosszabb idő egy hét legyen, amíg ugyanazt a darabot használjuk,

de a legjobb lenne 3-4 nap után elővenni egy tisztát.

A kutatási adatok azt mutatták, hogy az emberek 67 százaléka, akkor dobja a szennyesbe a törölközőjét, ha az már piszkosnak látszik, 61 százaléka akkor, ha büdös, 58 százalék pedig akkor, ha úgy véli, már eleget használta - írja a Daily Mail.

3-4 használat után célszerű lecserélni a törölközőt. Forrás: Shutterstock

A tanulmány kimutatta, hogy a válaszadók 11 százalékát egyáltalán nem aggasztják a baktériumok vagy a higiéniai problémák, annak ellenére, hogy a törölközők baktériumok melegágyai lehetnek, ha nem mossák elég gyakran azokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.