Három pszichológiai trükk, amivel azonnal elbűvölheted a beszélgetőpartnered

Forrás: Thinkstock -
trükk beszélgetőpartner testbeszéd önbizalom
Egy online coach megosztotta azt a három szabályt, amivel bárkit elbűvölhetsz, akivel beszél - és azt, hogy hogyan tudsz a lehető legmagabiztosabban fellépni.

Egy online coach három trükköt árult el, amivel az emberek bárkit elbűvölhetnek, akivel beszélnek.

A magabiztosság egyeseknek természetes, míg másoknak egy kicsit nehezebben jön, Hannah Chan online coach és influencer pedig megosztotta a legegyszerűbb trükkjeit, hogy a leghatározottabban jelenhessünk meg a nyilvánosság előtt és jó első benyomást tegyünk.

Trükkök, hogy magabiztosabbnak tűnjünk Forrás: Thinkstock

Kiderült, hogy az emberek akaratlanul is alkalmazzák ezt a technikát, például "utánozzák" a barátok testbeszédét és gesztusait, amit "tükrözésnek" is neveznek. Bayu Prihandito pszichológiai tanácsadó és életvezetési tanácsadó arra figyelmeztetett, fontos, hogy az emberek ügyeljenek arra, mindeközben ne veszítsék el "autentikus énjüket", és győződjenek meg arról, hogy "empatikusak és alkalmazkodók, nem pedig egyszerűen utánzók".

A második szabály, amit Hannah követ, a "hanglejtés", és kiemeli, hogy az, ahogyan beszélsz, "árulkodik rólad".

Elmagyarázta, hogy önbizalomhiányosnak fogsz tűnni, ha "felfelé viszed a hangsúlyt". Hannah hozzátette: "Az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy nincs önbizalmad, ha felfelé viszed a hangsúlyt, amikor beszélsz, ami úgy hangzik, mintha tudat alatt megerősítést keresnél - mintha kérdéssel próbálnál jóváhagyást kapni a másiktól." A mondat végén tehát mindig vigyük le a hangsúlyt, ettől határozottabbnak tűnünk.

Végül az utolsó szabály, amelyet Hannah követ, az "alsóbbrendű nyelvezet" elkerülése.

Arra buzdította az embereket, hogy kerüljék az olyan kifejezéseket, mint a "ha akarod" vagy az olyan mondatokat, amivel a saját képességeinket becsméreljük. "Lehet, hogy azt hiszed, hogy csak alázatos vagy kedves vagy, de valójában ez bizonytalannak hat. Ha végiggondolod az okait annak, hogy miért tisztelsz valakit, akkor rájössz, valójában nem azért, mert az illető túlságosan alázatos. Hanem valószínűleg azért, mert megvan bennük a bizonyosság energiája, és eléggé tisztelik magukat, hogy megosszák a véleményüket akkor is, ha tudják, hogy mások nem értenek velük egyet - idézi a tippeket a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.