A közös álom, ami a legtöbb embert kínozza januárban: mélyebb jelentése van

Forrás: Shutterstock -
szorongás munka mélyebb jelentés álom
A január az új célok meghatározásáról szól, a legtöbb ember azzal foglalkozik, miként érje el idén azokat a eredményeket, amiket eltervezett. Éppen ezért sokan álmodnak ilyenkor ugyanarról a dologról, aminek bizony mélyebb jelentése is lehet.

Az új év sokak számára az új célokról, új eredményekről szól. Legyen szó egészségesebb táplálkozásról, több testmozgásról, munkahelyi előléptetésről, több minőségi alvásról, több könyv elolvasásáról vagy egyszerűen csak a pillanatnak élésről, az agyunk fogaskerekei ezen pörögnek, miközben megpróbálunk egy lépéssel közelebb kerülni a céljainkhoz.

Mivel a karrier és a munka áll általában a változtatások középpontjában - rögtön a diéta után - valószínűleg ezekkel a gondolatokkal hajtjuk álomra a fejünket, és ezzel kapcsolatban is álmodunk.

Ha azonban azt álmodjuk, hogy kirúgnak, vagy a karrierünk végét jelentő hibát követünk el, annak mélyebb jelentése lehet az életünk tágabb összefüggésében.

Sokakat kínozzák ugyanazok az álmok januárban Forrás: Shutterstock

Theresa Cheung, az Álomszótár szerzője elárulta, mit jelent egy ilyen megalázó álom: azt, hogy

"bizonytalannak" érezzük magunkat, vagy "imposztor-szindrómában" szenvedünk.

Elmagyarázta, hogy ha a munkával kapcsolatos álmok "szorongást" okoznak, az tükrözheti a "bizonytalanságot, a kudarctól való félelmet".

Ez azonban nem minden esetben rossz, hiszen álmunkban az elménk gyakran "a legrosszabb forgatókönyvet mutatja meg, hogy megkeményítsen és jobb teljesítményre ösztökéljen bennünket". Theresa szerint az ilyen típusú álmok "nagyszerű ösztönzést" jelenthetnek, hogy "jobban felkészüljünk" a munkával kapcsolatos dolgokra.

"Az ilyen álmok arra is emlékeztetnek, hogy bizonyos dolgok nem a mi irányításunk alatt állnak -

Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.