Olyan dühös volt II. Erzsébet királynő Harryékre, mint még sosem: újabb dologban hazudott a házaspár

Forrás: AFP/Angela Weiss -
Harry királynő Meghan becenév Lilibet
Meghan Markle és Harry herceg azt állították, a néhai királynő áldását adta arra, hogy az ő becenevét adják kislányuknak, vagyis a Lilibetet. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem volt teljesen igaz.

Olyan dühös volt, mint azelőtt még soha - így érzett II. Erzsébet akkor, amikor Harry herceg és Meghan Markle az ő különleges becenevét, a Lilibetet adták a kislányuknak. Ezt állítják legalábbis a bennfentesek. A királyi családból kivált páros azt mondta akkor, hogy a néhai királynő az áldását adta az elnevezésre, sőt, mindent meg is tettek, hogy a média állításait, miszerint nem kaptak engedélyt, cáfolják.

Állítólag Harry és Meghan nem kaptak engedélyt a becenév használatára Forrás: AFP/Angela Weiss

Lilibet a néhai királynő szeretetteljes gyerekkori beceneve volt, csak a szülei, VI. György király, az anyakirálynő és nővére, Margit hercegnő, valamint férje, Fülöp herceg és néhány közeli barátja nevezte így Erzsébetet.

Miután Sussex hercege és hercegnéje bejelentették, mi lesz kislányuk neve, egyből felmerült az a pletyka, hogy nem kérdezték meg erről a királynőt.

Ők azonban nyilvánosan kijelentették, hogy nem használták volna a privát családi becenevet, ha a királynő nem "támogatta volna". A Buckingham-palota azonban ezt az állításukat sosem támasztotta alá.

Egyes hírek arról szólnak, hogy meg sem kérdezték őt, mások pedig arról, hogy a királynő olyan helyzetbe került, hogy nem mondhatott nemet.

Erről a botrányról egy új könyv tesz említést, amelyet Robert Hardman írt Charles III: New King, New Court, vagyis III. Károly: Új király, új udvar címmel - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.