10 étel, ami garantáltan fogyaszt

diéta étrend étel fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fogyókúrázni sosem könnyű. Most azonban bemutatunk 10 olyan ételt, amit a diétád alatt nemhogy kerülnöd kell, hanem kifejezetten segíthetnek a fogyásban.

iStockPhoto
iStockPhoto

Görög joghurt

Akár reggelire, vagy csak két étkezés között desszertként fogyassz joghurtot. Válassz azonban görög fajtát, ugyanis kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a többi joghurt. A proteindús ételek pedig jobban eltelítik a gyomrot, és a megemésztésük is több időt vesz igénybe. A szervezet ráadásul több kalóriát használ fel a proteinek megemésztéséhez, mint a szénhidrátokhoz. Persze figyelj oda, hogy alacsony zsírtartalmú joghurtot vegyél.

Quinoa

A quinoa egy teljes kiőrlésű szénhidrát, amit talán a rizshez tudnánk a legjobban hasonlítani. Elkészítése is legalább ilyen egyszerű, és egy csésze belőle 8 gramm fehérjét és 5 gramm rostot tartalmaz, ami szintén eltelít. Ráadásul tele van tápanyagokkal, mint például cinkkel, vassal, szelénnel és E-vitaminnal. Gyors és egyszerű vacsora készíthető belőle, ha hozzákeversz némi grillezett zöldséget sovány hússal.

Fahéj

Szórj egy kis fahéjat a kávédra, és máris stabilizáltad a vércukorszintedet. A kutatások szerint ez a fűszer amellett, hogy finom, valóban jótékonyan hat a vércukorszintedre, ami végső soron csökkenti az étvágyadat.

iStockPhoto
iStockPhoto

Chilipaprika

Kapszaicin-tartalmának köszönhetően felgyorsítja az anyagcserédet és még az étvágyadat is csökkenti. Bár a szakemberek szerint ez a jótékony hatás csak rövid időre érvényesül, a tapasztalatok szerint az emberek kevesebbet esznek a csípős ételekből.

Neked melyik diéta vált be?



Nyers zöldségek

Édesburgonya





iStockPhoto
iStockPhoto

Tojás

A kutatások szerint, ha reggelire tojást fogyasztasz péksütemények helyett, sokkal később éhezel meg. Egy tojás csak 75 kalória, és 7 gramm kiváló minőségű fehérjét tartalmaz. Ha magas a koleszterinszinted, kérdezd meg az orvosod, hány tojást ehetsz egy héten.

Dió

Az étkezések közti éhségrohamokat a legkönnyebben pár szem dióval enyhítheted, hiszen olajtartalmuk teltségérzetet okoz. A legfontosabb, hogy vigyázz a mennyiségre, 7-8 szemnél ne egyél többet sose. Tanulmányok szerint, ha naponta fogyasztasz magvakat, a koleszterinszintedet is könnyedén csökkentheted velük.

Sovány tej

A sovány tej bőségesen tartalmaz fehérjét és kalciumot. Más italokhoz képest proteintartalmának köszönhetően sokkal jobban eltelít. Kutatások szerint, ha fogyókúra ideje alatt rendszeresen fogyasztasz tejet, eredményesebb lesz a diétád.

Bab

Az egyik legjobb fogyókúrás étel a bab. Rendkívül alacsony kalóriatartalma mellett ugyanis bőségesen tartalmaz fehérjét és rostokat.

Tévhitek a fogyókúráról - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6vJC2TcSIYkhse5U


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!



Galéria: Így néznének ki a sztárok kövéren



/1011/_gy_n20101114171611



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Kutya vagy macska - milyen a személyiséged?http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110121-milyen-a-szemelyiseged-kutya-vagy-macska.htmlLife.hu fitneszpercek - Hasizomgyakorlatok Bodor Julcsivalhttp://www.life.hu/tested-lelked/mozgas/20110121-lifehu-fitneszpercek-hasizomgyakorlatok-bodor-julcsival-9.html6 tipp, hogy télen is nőiesen öltözzhttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110120-divat-tippek-teli-oltozkodeshez.htmlCiki! Kivillantak a színésznő leragasztott mellei!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110119-hayden-panettiere-leragasztotta-mellbimboit.htmlDrámai fesztivál Malajziábanhttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110122-malajzia-thaipusam-fesztival-januar-vege.htmlHalálra éheztetik és kínozzák a gyerekeket egy orosz intézetbenhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110122-halalra-eheztetik-es-kinozzak-a-gyerekeket-egy-orosz-intezetben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.