nőgyógyász hízás túlsúly fogamzásgátló hormonok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakemberek előtt jól ismert, mennyire rettegnek a nők a fogamzásgátlók miatti hízástól. A gyakori felvetés nem is alaptalan, hiszen már évtizedekkel ezelőtt bebizonyosodott, hogy a fogamzásgátlók egyes típusainál számolni kell az anyagcsere lelassulásával, és így a szerek akár 5-10 kilóval is gyarapíthatják használójuk testsúlyát.

Annak ellenére, hogy évtizedekkel korábbi megfigyelésről van szó, a hátrányos hatás szinte kitörölhetetlenül befészkelte magát a fogamzásgátlást fontolgató, vagy már fogamzásgátlót szedő nők gondolatai közé - ami nem is meglepő, hiszen az alapvető közérzeti és esztétikai hátrányok mellett a súlyfelesleg komoly egészségügyi következményekkel is járhat.

Dr. Szőnyi György szülész-nőgyógyász a Videoklinika.hu adásában végre tisztázta a kérdést, valóban hizlalnak-e a fogamzásgátlók, vagy csupán rémeket látnak az emiatt aggódó nők.



Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.