Katalin hercegnő hercegnő művész arckép pizza sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kate Middleton első hivatalos portréja talán vegyes fogadtatásban részesült, készült azonban egy olyan ízléses portré is, amely garantáltan mindenkinek tetszeni fog: Cambridge hercegnőjének arcképe egy pizzán.

A 46 esztendős Domenico Crolla két órán keresztül a legnagyobb műgonddal formázta meg olvadt sajtból az arcképet egy szikével. A művész azt tervezi, hogy a királyi családról szóló sorozatot a hercegnő férje, Vilmos herceg portréjával, majd júliusban gyermekük születését követően egy családi portréval teszi teljessé.

A kétgyermekes családapa, aki a díjnyertes glasgow-i Bella Napoli étterem tulajdonosa, saját bevallása szerint nem rajong Katalin hercegnő hivatalos portréjáért, sőt egyenesen csúnyának találja. "Láttam a képet, és úgy gondoltam, hogy én jobbat tudnék készíteni pizzából. Szerintem az enyém jobb színben tünteti fel a hercegnőt, és legalább meg is lehet enni a végén" - mondja Crolla.

Forrás: AFP; Northfoto
Forrás: AFP; Northfoto

Domenico mindössze egy éve kezdte pizzaképkészítő pályafutását, miután megtanulta a sajtszobrászatot. Eddig többek között Marlon Brando, Barack Obama és Marilyn Monroe portréját is elkészítette, és Bruce Lee lánya, Shannon Lee is megbízta a legendás harcművész pizza-arcképének elkészítésével. A különleges pizzák elkészülése után a művész gyantával vonja be a felületüket, hogy megóvja a portrékat.

Tavaly novemberben Crolla étterme hat másik étteremmel együtt elnyerte az Egyesült Királyság legkiválóbb olasz étterme címet.

"Mindig találgatják az étteremben, hogy kit rajzoltam meg" - meséli Domenico. "Néha rögtön kitalálják, máskor egy kis időbe telik, mire rájönnek, de mindig nagyon jól szórakozunk. Szeretek közéleti szereplőket megformázni. Rihannáról is szeretnék portrét készíteni, mert ő is folyamatosan a rivaldafényben áll. Alig várom azt is, hogy Katalin és Vilmos családi portréját megrajzoljam gyermekükkel együtt. Szerintem annak is nagy sikere lesz."

Ha kíváncsi vagy, milyen volt Katalin hercegnő kislányként, az Akkor és Most oldalon egy különös galériát láthatsz róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.