Javíts a szexuális életeden jógával!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk szexuális élet testmozgás jóga edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy magadhoz viszonyulsz, úgy állsz másokhoz is. Ha képes vagy elfogadni és szeretni magad olyannak, amilyen vagy, akkor tudod másokkal is megosztani az elfogadás érzését. A jógagyakorlás segít megismerni és szeretni a tested. Ez a testtudat és önismeret pedig hozzásegít ahhoz, hogy a partnered felé is ki tudd fejezni a vágyaidat, igényeidet és nem utolsósorban a szeretetet.

Előző írásunkban arról olvashattál, milyen hatalmas ereje van a figyelemnek. Gyakorlatilag ez a legnagyobb erő, ami rendelkezésedre áll, és minden körülötted lévő ember leginkább a figyelmedet szeretné. A szeretetteljes és elfogadó figyelem jógagyakorlás közben saját magad felé fordul. Amikor úgy döntesz, hogy ugyanezt egy másik emberre irányítod, ezzel olyan légkört teremtesz számára, ami segít kiteljesedni és megvalósítani önmagát. Minél többet gyakorolod, hogyan kell szeretetteljes figyelemmel fordulni saját magad felé, annál könnyebben tudod másoknak megadni ezt az ajándékot.

Az ereinkben vér, az idegekben információ áramlik a testben. A jógában a vér, az életerő, a lélegzet megfelelője a prána, az áramló infomációt pedig úgy hívjuk: csitta. A pránát és csittát szállító csatornák azonban a mindennapi élet megpróbáltatásaitól gyakran összekuszálódnak. Például ha sokat idegeskedsz, és a stresszre reagálva folyamatosan feszítve, behúzva tartod a hasad, az akadályozni fogja a keringést az egész medence területén. A jóga különleges, ősi tartásai úgy vannak kialakítva, hogy segítsenek kisimítani az összegubancolódott csatornákat, hogy szabadon áramolhasson a prána és a csitta.

Forrás: Thinkstock

A párkapcsolatokért a testünkben alapvetően két energetikai központ, illetve két terület felelős: a medencében, a keresztcsont magasságában elhelyezkedő energiaközpont, a szakrális csakra, illetve a mellkasban, a szív körül elhelyezkedő szívcsakra (ide tartozik az egész vállöv és a karok is). Az alábbi rövid videóban egy olyan légzést gyakorolhatsz, ami segít ellazítani az egész medencét és alhasat, segíti az egész tüdő optimális működését és ezáltal a prána és a csitta áramlását abban a két energiaközpontban, ami a párkapcsolatokért felelős.

E heti hosszabb gyakorlásunk a JógaKlikktől pedig egy negyed órás gyakorlatsor, amely energizálja a medencét, felébresztheti a szexuális vágyat és számos női problémára jótékony hatású lehet. Ide kattintva próbáld ki és írd meg nekünk, mit tapasztalsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.