Egész nap ülsz? Mozgasd át magad!

Iroda hátizom Nagy Amarilla mozgás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha napi 8-10 órát görnyedsz az íróasztalod fölött, akkor mindenképp iktass be egy kevés mozgást az életedbe – a gerincnek ugyanis szüksége van a rendszeres átmozgatásra. Óránként állj meg néhány percre, és frissítsd fel magad egy kis edzéssel. Nagy Amarilla, az Ez zsír! aerobikoktatója bemutat néhány olyan könnyű gyakorlatot, melyeket a gépnél ülve, az irodában is simán végrehajthatod, és tényleg csak néhány perc kell hozzájuk.

1. Mozgasd át a vállövet!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Az irodában senkit nem fog zavarni, ha elvégzel néhány körzést előre, majd hátra, egyenes háttal, hogy bemelegedjenek az elgémberedett vállizmok. A váll hátra és lefelé irányuló mozgása legyen erőteljesebb, hogy jobban bemozgasd a felső csuklyásizmokat és a lapockazáró izmokat. Ezek nagyon fontosak az egyenes testtartáshoz.

2. Tornáztasd a gerincedet!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Tedd tarkóra a kezeket, húzd ki magad, ülj egyenes háttal. Lassan gömbölyödj előre, és közelítsd a két könyököt egymáshoz. A lapockatávolítás-közelítés alaposan átmozgatja a hátizmokat. Ügyelj arra, hogy a medence végig stabil maradjon. Végezz el legalább 10 gömbölyítést.

3. Törzsdöntés törzsfordítással

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Nagyszerűen erősíti a hát izmait a törzsdöntés és törzsfordítás. A kiindulóhelyzet ugyanaz, mint az előzőnél: a karokat tedd tarkóra. A két gyakorlatot végezheted külön-külön, de kombinálhatod is őket, arra azonban ügyelj, hogy a hátadat végig tartsd egyenesen, a hasizmokat pedig húzd be. Ismételd 30x.

4. Lazítsd a hátadat!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Ülő helyzetben, egyenes háttal húzd fel a jobb térdedet, majd lassan közelítsd a homlokodhoz, miközben gömbölyíted a hátadat. A gyakorlat remekül megnyújtja és ellazítja a hátizmokat. Végezd el 20x a gyakorlatot.

Extra tipp: gerincgördülés

Amarilla korábban már mutatott néhány szuper, otthon is elvégezhető, erősítő hátizomgyakorlatot. A cikk végén lévő gerincgördülés az egyik legjobb gyakorlat, amivel egy hosszú nap után ellazíthatod a felsőtestedet. Végezd el naponta többször!

4 gyakorlat az erős és formás combokérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20140204-edzes-nagy-amarilla-aerobikoktatoval-4-gyakorlat-az-eros-es-formas-combokert.htmlMegkezdődött a tél utolsó hónapja, így itt az ideje nekiállni edzeni – ha a következő hetekben komolyan veszed a testmozgást, akkor látványos változást érhetsz el a bikiniszezonig. Nagy Amarilla, a Life.hu aerobikoktatója segítségével összeállítottunk egy edzésprogramot, ami mindenhol átmozgat majd. Ez Zsír!Fotó: Hámori Zsófia/Life.huÍgy formáld a combot, popsit!http://www.life.hu/ez-zsir/20131004-edzes-es-sport-szabadteri-combizom-gyakorlatok-nagy-amarilla-aerobikoktato-segitsegevel.htmlŐsszel sem árt kimozdulni a szabadba. Ne hagyd, hogy a hűvösebb idő eltántorítson - öltözz fel jó melegen, és sportolj egy kicsit a tiszta levegőn. A héten Nagy Amarilla aerobikoktató segítségével megmutatjuk, hogyan edzheted formásra a farizmodat és karcsúra a combizmaidat - eszközök nélkül.Ez Zsír!Darázsderékra vágysz? Íme a legjobb gyakorlatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130704-karcsu-derekra-hasznos-gyakorlatok-nagy-amarilla-aerobikedzo-segitsegevel.htmlAzt már elárultuk, mely gyakorlatoktól lesz igazán lapos a hasad. Nagy Amarilla aerobikedző segítségével ezúttal összeállítottuk azokat az otthon is elvégezhető gyakorlatokat, melyekkel néhány centit karcsúsodhat a derekat. Végezd őket bátran hetente néhányszor!Ez Zsír!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.