karcsú comb Nagy Amarilla mozgás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Neked is van némi babaháj a combjaid belső részén, ami különösen nyáron igen zavaró? Rendszeres edzéssel néhány hónap alatt tónusossá és feszessé teheted ezt az igen kritikus női testtájat. Nagy Amarilla, a Life.hu aerobikoktatója meg is mutatja, hogyan lehet olyan a combod, hogy büszkén viseld a kánikulában a falatnyi sortokat is.

Persze a gyakorlatok csakis úgy hatékonyak, ha mellettük ügyelsz az étkezésre, és rendszeresen sportolsz – de a mélyen fekvő izmok karbantartásával sokat javíthatsz izmaid tónusán.

1. Melegíts be!

Néhány perc sétával, laza kocogással hangold rá a tested az edzésre, majd mozgasd át a csípődet és a láb izmait. Itt korábban már megmutattuk, hogyan érdemes indítanod az edzést.

2. Edzz kislabdával!

Szerezz egy kisebb gumilabdát – ez a sporteszköz ugyanis nemcsak olcsó, de számtalan gyakorlathoz használhatod majd, és a belsőcombot is remekül edzheted vele. Elsőként állj vállszélességnél kisebb terpeszben, tedd a térdek közé a labdát, a kezeket kulcsold magad előtt. Hajlítsd a térdeket, ülj le egy képzeletbeli székre, közben azonban szorítsd a labdát. Nyújtsd ki újra a lábakat. Végezz el 3x20 sorozatot.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Erre figyelj!

A gyakorlat az egész combtájékot és a farizmokat edzi, a labda szorításával pedig fokozhatod a combközelítő izmok munkáját. Arra azért ügyelj, hogy a térd ne menjen a lábfej elé.

Ha tetszett a gyakorlat, próbáld ki a kicsit nehezebb verzióját! A kiindulópont az előző gyakorlat végpozíciója: a kislabdát tartsd a behajlított térdek között, miközben a combok szinte párhuzamosan vannak a talajjal. Szorítsd meg jó alaposan a labdát, majd félig engedd ki a szorítást – ezt a pumpáló mozdulatot végezd 3 percig. Nagyon hatásos lesz!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

3. Combedzés fitballal

A fitball segítségével is szuperül edzheted a combözelítő izmokat. Állj terpeszben a labda fölé, a térd és a lábfej nézzen egy irányban. Szorítsd meg a térdekkel kívülről a labdát. Majd végezz apró, pumpáló mozdulatokat – szorítsd meg és kicsit engedd el a labdát. Ha úgy érzed, ez túl könnyű, emelkedhetsz lábujjhegyre is, és még jobban ráengedheted magad a labdára. Végezd a gyakorlatot 3-4 percig!

Erre figyelj!

A gyakorlat közben szorítsd össze a farizmokat, és billentsd magad alá a medencét.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

4. Edzés combra, hasizomra

Végül mutatunk egy olyan gyakorlatot, ahol a combok mellett a hasizmok is dolgoznak. Feküdj le a matracodra, és vedd a lábfejek közé a fitballt. A kezeket tedd be a popsid alá, és nyújtsd ki a lábakat. A gyakorlat végzése közben végig szorítsd a labdát, közben hajlítsd be derékszögbe a térdeket, majd ismét nyújtsd ki. Ez a mozdulatsor nemcsak a combot, de az alhas izmait is edzi – végezd el 40x.

Erre figyelj!

Nagyon fontos, hogy a gyakorlat végzése közben a derekadat végig szorítsd a talajhoz.
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

5. Nyújtás

Nagyon lényeges az edzés végén, hogy alaposan megnyújtsd a combközelítő izmokat. Helyezkedj el széles terpeszülésben, derékból dőlj előre, és próbálj a tenyerekkel minél messzebbre elnyújtózni. Tartsd ki ezt a nyújtó pózt 3-4 percig.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.