Legyél friss, mint a tavasz - aktiváld a lábak munkáját yin jógával!

Forrás: Thinkstock -
lazítás Jagicza Berta JógaKlikk jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha hétről hétre követed a JógaKlikk és a Life.hu közös online jógaiskoláját, akkor már van elképzelésed arról, hogy mi az a yin jóga és esetleg gyakoroltad is velünk a stresszűző, vesemeridiánra ható gyakorlatsort. Ezúttal azonban egy igen különleges pózzal készültünk. 

Van egy ősi taoista mondás, miszerint annak az embernek, akinek a lábujjai nyitottak, az elméje és a szelleme is nyitott. A következő videóban egy olyan összetett, erős hatású pózt tanulhatsz meg Szénási Katával, amely 6 meridiánt stimulál: a máj-, epe-, vese-, húgyhólyag-, lép- és gyomor-meridiánokat (az összes - 6 db - altesti meridiánt, mely vagy a lábfejen kezdődik vagy ott végződik). A póznak intenzív energetizáló hatása van. Segít, hogy stabilan állj a talajon és a lábadon, karban tartja a lábfejet, erősíti a lábujj- és a bokaízületeket. Az öregedéssel ugyanis a kezünk,a lábunk, az ujjaink bemerevednek, a bennük található nagy mennyiségű, nedvességéből veszítő fascia (izompólya) miatt.

Forrás: Thinkstock

Mivel a meridiánjaink - amelyek az egész test energiaháztartásáért felelősek - mind a kézben és a lábfejben végződnek, fontos, hogy ezek a területek ne szűküljenek, ne merevedjenek be. Gyakorold ezt a pózt velünk, fokozd a keringést és energiaáramlást a lábfejekben, tartsd magad fiatalon. Erre a hétre egy nagyon erősen feltöltő yin jóga pózzal készültünk neked, amelyet gyakorolhatsz bárhol, bármikor.

Ha nem ébredtél együtt a természettel, tested-lelked még mindig nem friss és energiától duzzadó, és kicsit több időd is van jógázni, klikkelj ide az akár otthon vagy az irodában is elvégezhető tavaszi energetizáló gyakorlatsorunkért, amely ezen a héten ingyenes.

A tökéletes jógastílust keresed? Segítünk kiválasztani!http://www.life.hu/ez-zsir/20140402-jogaiskola-a-jogaklikkel-dinamikus-es-statikus-jogagyakorlatok.htmlIndiában eredetileg a jógát az elme megértésére, uralására találták ki. Nem tartalmazott testi gyakorlást, csupán önvizsgálatból, meditációból és a tapasztaltakon való elmélkedésből állt. Később jött létre a hatha jóga, ami már a fizikai test egészségessé tételét tűzte ki célul – ugyan még mindig csak azért, hogy a jóginak ne kelljen a fizikai testével, betegségekkel foglalkoznia, több energiája maradjon a meditációs praxisra. A héten megismerkedhetsz a statikus és a dinamikus jógával - válaszd ki a kedvencedet!Ez Zsír!--Intenzív alakformálás jógával - a harcos póz titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20140328-jogaiskola-a-jogaklikkel-ero-es-lendulet-a-virabhadraszana-3.htmlA jóga népszerűségének egyik oka, hogy egyaránt hat a testre, az elmére és a lélekre. Ahogy a tested erős, hajlékony és kiegyensúlyozott lesz a gyakorlás által, ugyanúgy az elme és a lélek is tükrözi ezeket a változásokat. Jógaiskolánkban ezen a héten egy olyan jógapózzal ismerkedhetsz meg a JógaKlikk segítségével, ami erőt és lendületet ad az egész lényednek: ez pedig a Hármas Harcos, szanszkritül Virabhadrászana 3. Ez Zsír!--Önbizalomnövelés jógával? Eláruljuk, hogyan csináld!http://www.life.hu/ez-zsir/20140314-jogaiskola-a-jogaklikkel-legyel-bator-es-merj-megnyilni-a-joga-segit.htmlElőfordult már, hogy úgy érezted, elszalasztottál valamit? Hogy megbántad a döntésedet és szeretted volna visszaforgatni az idő kerekét? Egy közmondás szerint az ember nem azt bánja meg leginkább, amit megtett, hanem azt, amit nem. A jóga segít abban is, hogy bátor legyél és merj megnyílni – gyakorolj velünk! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.