Jóga gyerekeknek - válassz okosan, és imádni fogja!

Forrás: Thinkstock -
jógaoktató JógaKlikk tábor jóga gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jógát nem lehet elég korán kezdeni - tökéletes alkalom lehet egy új mozgás megismertetéséhez a nyári szünet. Jógázz a kicsikkel, és élvezzétek a jótékony hatásait!

Ha szülő vagy, ráadásul kicsik vagy iskolások a gyerekek, akkor biztosan te is sokat gondolkodsz azon, mi legyen velük a nyári szünetben. Mielőtt tábort vagy sporttevékenységet választotok, fontos tudni, hogy az óvodás, kisiskolás korosztálynak még a természetes mozgások a legfontosabbak: futás, kúszás, (fára) mászás. Ám kiegészítésként a jóga is jótékony lehet, hiszen oldja és megtanítja kezelni a stresszt, nyugtatja az idegrendszert, fejleszti a mozgást, a motorikus készségeket, összehangolja az agyféltekéket, javítja a koncentrációt, fejleszti a testtudatot.

A jógafoglalkozások jó lehetőséget kínálnak arra, hogy a gyermek önfeledten tölthessen el egy órát, miközben az érzelmi intelligenciája fejlődik. Később kiemelkedő még a jóga tartást javító szerepe és az, hogy megtanít helyesen lélegezni. Miközben a gyerek a korosztályának megfelelő ászanákat és játékos gyakorlatokat végez, hormonálisan is egészséges marad.

Forrás: Thinkstock

Fontos azoban tudni, hogy az a jógaóra, amely a felnőtteknek szól, káros lehet a gyerekek számára!
Érdemes szakavatott gyerekjóga-oktatót keresni, amelyre alkalmat adnak a nyári gyerekjóga-táborok.

E heti ingyenes JógaKlikk videónk nem egy hagyományos gyerekjóga, hanem egy jógával átszőtt mese Tündérországból. A jóga hatásán túl a mesejóga beleviszi a gyermeket a fantázia világába, fejleszti a kreativitásukat, viselkedésmintákat ad, segít azonosulni helyzetekkel vagy átélni olyan szituációkat, amiket nehezebb lenne megtapasztalni. Próbáljátok ki együtt - a videóért kattints ide!

A víz csodálatos hatása: nem is hinnéd, mire képes a testeddel!http://www.life.hu/ez-zsir/20140605-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-viz-jelentosege-a-jogagyakorlasban.htmlA bolygónk és a testünk kb. 70%-ban vízből áll. A természetben és a testünkben is lehet nyugodt és tükörsima, tud finoman fordozódni, lágyan áramlani, hullámozni, elemi erővel mozogni, vízesésként zuhogni. Néha engedjük szétfolyni a maga útján, de ha mederbe tereljük, irányítottan lehet használni a vízben rejlő szelíd, de hatalmas erőt. Feloldja és magával viszi, elmossa azt, amire nincs már szükség. A nyári időszak tüzét jól ellensúlyozhatja a víz hűsítő lágysága.Ez Zsír!--Hatha jóga a csodálatos alakért - egyensúlyba hozza a testet és a lelkethttp://www.life.hu/ez-zsir/20140613-jogaiskola-a-jogaklikkel-hatha-joga-erosit-es-formal-a-jogaoran.htmlA hatha jóga a leggyakrabban említett jógastílus a jógastúdiók „étlapján", de vajon mire számíts egy ilyen órán?Ez Zsír!--Mit hagysz ki az életedből, ha nem meditálsz?http://www.life.hu/ez-zsir/20140530-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-meditacio-jotekony-hatasai-fejleszti-a-koncentraciot.htmlA jóga megtanít arra, hogyan hozd ki magadból a maximumot, élj teljes életed, amelyet befolyásolni is képes vagy. Hiszen a jóga önmagunk megismerésének fontos eszköze, a figyelmünk igába vonása, tudatos irányítása, amely jóval túlmutat a jógaszőnyegen.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.