Szánj időt a reggelire! Könnyű és finom fogások, hogy jól induljon a nap

Forrás: Thinkstock -
joghurt joghurtos recept gyümölcs omlett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napot mindenképpen érdemes egy adag tápláló, de könnyű reggelivel indítani. Az alábbi receptekkel adunk ötleteket hozzá!

Joghurtos gyümölcsös müzli

Ha reggeli, akkor müzli, vallják sokan, ráadásul ha az előre csomagolt cukros müzlit teljes kiőrlésű zabpehellyel helyettesíted, még a diétádba is beleférhet ez a reggeli. Egy pohárnyi natúr joghurtot keverj el fél pohárnyi zabpehellyel, és adj hozzá tetszőlegesen gyümölcsöket: készíthetsz bogyós gyümölcs-pürét, de szeletelhetsz bele almát, szilvát vagy más finomságot is. Ha igazán táplálóvá akarod tenni, fél maréknyi mazsolát is szórj a gyümölcsös joghurthoz, vagy bolondítsd meg olyan egészséges magokkal, mint a mogyoró, a dió vagy a mandula.

Forrás: Thinkstock

Könnyű omlett zöldségekkel

A tojás kifejezetten tápláló és laktató étel, így sokáig energiához juttat, miközben a szervezeted is táplálja. Ideális reggeli egy nehéz nap előtt, pláne ha a tojást zöldségekkel kombinálod. Az alap természetesen a vörös- vagy lilahagyma, amit vágj apróra, és dinsztelj meg egy kis olajon. Eközben kockázz fel paprikát, paradicsomot, vágj össze petrezselymet, de ha akad otthon, egy kis cukkini vagy padlizsán is kerülhet a serpenyőbe. Három tojást verj fel egy kicsit, és add hozzá a zöldségeket – a cukkinit vagy padlizsánt érdemes kicsit elősütni – és egy evőkanálnyi tejfölt vagy natúr joghurtot, illetve egy kis lisztet. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, petrezselyemmel, majd mehet is sülni. Reszelj a tetejére egy kis sajtot, és máris kész a tápláló reggeli, aminek a párod is biztosan örülni fog.

Forrás: Thinkstock

Teljes kiőrlésű pirítós avokádókrémmel

Régebben még ritkaságnak számított, de ma már nagyon egyszerű összeütni egy könnyű avokádókrémet. Kezdetnek kell hozzá két érett avokádó, aminek össze kell törnöd villával a húsát. Keverj hozzá egy evőkanálnyi natúr joghurtot, egy gerezd zúzott fokhagymát, némi sót, borsot, fél citrom levét és egy kiskanálnyi olívaolajat. Ha kész a krém, már kenheted is a teljes kiőrlésű lisztből sütött pirítósodra, így pedig tápláló, finom, de vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, egészséges reggelivel indíthatod a napot!

Forrás: Thinkstock

Isteni duó a nyárra: natúr joghurt friss gyümölccselhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140731-isteni-es-egeszseges-finomsagok-natur-joghurtbol-es-friss-gyumolcsbol.htmlÜdítő és egészséges találkozás: a nyári gyümölcsöket párosítsd finom joghurttal, hogy könnyű és kalóriaszegény finomságokat kapj!Ez Zsír!--Saláta joghurttal? Ez ám a nyerő párosítás!http://www.life.hu/ez-zsir/20140721-egeszseges-eletmod-harom-friss-joghurtos-salata.htmlA nyári melegben nincs is jobb, mint egy adag hideg, könnyű, de tápláló saláta, ami garantáltan feltölt vitaminokkal és energiával – próbáld ki az alábbi három recept valamelyikét!Ez Zsír!ThinkstockEgészségmánia az Instagramon - nők, akiket érdemes követned!http://www.life.hu/ez-zsir/20140721-egeszseges-eletmod-az-instagramon-tippek-es-receptek-a-profiktol.htmlAz Instagramon amellett, hogy meglesheted, hogyan élnek ismerőseid a hétköznapokban, csodás fotókat találsz a wellness életérzés világszerte népszerű képviselőitől. Ők nem sztárok vagy világhírű szakácsok, egyszerűen csak egészséges ételeket készítő bloggerek, amiket igen gusztán be is mutatnak a világhálón. Mutatjuk is 10 kedvencünket, akiket megéri követni!Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.