Crosstréning alhas testmozgás Balogh Zsolt hasizom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég megszavaztátok, hogy mutassunk minél több gyakorlatot, amikkel edzhetitek a hasizom alsó szakaszát. Balogh Zsolt crosstréningoktatóval nemrég kezdő alhasgyakorlatokat tanítottunk, ezúttal pedig a haladóknak kedvezünk. 

Melegíts be!

A test átmozgatásával kezdd az edzést, függetlenül attól, milyen izomcsoport kerül sorra. Erre mindig szánj legalább 10 percet, ügyelve a fokozatosság elvére. Kezdd laza sétával a mozgást, majd jöhet egy kis nehezítés emelkedővel vagy a tempó növelésével. 4-5 perc után mozgasd át alaposan a bokákat, majd apró törzskörzésekkel a gerincet. Jöhetnek a karkörzések, végül fejkörzésekkel és biccentésekkel melegítsd be a nyakcsigolyákat.

1. Egyszerű lábemelés

Kezdésképp próbálkozz meg a lábemeléssel. Ránézésre nagyon egyszerűnek tűnik, mégis annyira aprólékosan, odafigyeléssel kell mozgatnod az izmaidat, hogy néhány emelés után is érezni fogod a gyakorlatot, ami az alhas izmaira fókuszál.

Így csináld!

Feküdj hanyatt a talajon, a nyújtott lábakat emeld fel annyira, hogy derékszöget zárjanak be a talajjal. Végig tartsd összezárva a lábakat, a karokat beteheted vagy a derék, vagy a tarkó alá. A lényeg, hogy még véletlenül se lökd magad a karokkal felfelé. Lassan emeld el pár centit a talajtól az összezárt lábakat. Semmiképp se lendületből, hanem erőből dolgozz. Lassú legyen a mozdulat, közben a derekadat végig szorítsd a talajra. Fél percig pedig végezz emeléseket, pihenj pár másodpercet, és ismételd meg még háromszor ezt a félperces gyakorlatot.

2. Nehezített alhasgyakorlat fitballal

Ha máskor is edzettél már velünk, akkor remélhetőleg beszereztél egy fitballt, most ugyanis két szuper gyakorlatot mutatunk nagylabdával. Az első nemcsak az alhas, de az egyenes has középső és felső szakaszát is alaposan megdolgoztatja. Ráadásul a labda tartása miatt a belsőcomb is aktívan dolgozik.

Így csináld!

Hanyattfekvésben tedd a lábfejek közé a labdát, húzd magadhoz a behajlított térdeket. A tenyerek legyenek a fenék alatt. Nagyon lassan, lendület nélkül nyújtsd a labdát a talaj fölé, lehetőleg párhuzamosan. Ha ez még nehéz, emelheted kicsit feljebb a lábakat, a derekadat azonban végig szorítsd le a talajra. Fél perc után pihenj kicsit, majd még három szettben ismételd a gyakorlatot.

3. Kis körzések fitballal

Végül jön az eddigieknél egy még nehezebb gyakorlat, ahol az egyenes hasizom mellett az oldalsó törzsizmok is szerepet kapnak!

Így csináld!

Lefelé néző tenyerekkel támaszkodj meg a popsi alatt, szorítsd meg erősen a fitballt a lábfejekkel. Lassan engedd a labdát a talaj fölé, és végezz kis körzéseket először az egyik, majd a másik irányba. Ügyelj arra, hogy a derekadat mindig szorítsd a talajra. Fél perc után pihej kicsit, és jöhet még három sorozat.

Nyújtsd meg magad!

A hasizomokat nem feltétlenül kell megnyújtani, mert már csak a járással lazulnak az izmok. Ha mégis van kedved, alapos nyújtózásokkal és pár másodperces kobrapózzal lazítsd el az izmaidat!

Feszes cicik néhány hét alatt - crosstréning-gyakorlatok mellizomrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20140916-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-edzes-mellizomra.htmlTévhit, hogy a mellizomgyakorlatoktól kisebb lesz a kebelméret. Fontos, hogy erre a területre is rendszeresen eddz, mert ettől válik feszessé és formássá a mell. Balogh Zsolt crosstréningoktató segítségével a héten mellizomra dolgoztunk.Ez Zsír!--Tónusos test 30 perc alatt - átmozgató gyakorlatsor kezdőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140909-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-atmozgato-gyakorlatsor-kezdoknek.htmlHa csak napi 30 perced van edzeni, akkor is érdemes nekiállni! Balogh Zsolt crosstréningoktatóöt olyan gyakorlatot mutat be, amik tökéletesen átmozgatják és edzik a testet, és kezdők is bátran végezhetik. Dolgozz velünk a szálás karokért, lapos hasért és a szép combizmokért!Ez Zsír!--Eddz alhasra, jó sokat – könnyű gyakorlatsor kezdőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140902-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-konnyu-alhas-gyakorlatok.htmlAz utóbbi hetekben megszavaztátok, melyik izomcsoportokra szeretnétek edzéseket. Az alhas lett a legnépszerűbb, így most mutatunk is három olyan gyakorlatot, amiket a kezdők is bátran végezhetnek hetente többször is. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.