Nassolás mellett is lehet tökéletes alakod! Bata Szilvi fitneszmodell elárulja, hogyan

Fotó: Végh Zoltán -
diéta Bata Szilvia fitnesz edzés fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 21 éves Bata Szilvia édesszájúnak vallja magát, ennek ellenére nem esik nehezére csúcsformába lendülni, ha egy versenyszezon megkívánja. A csinos fiatal lánnyal edzésről, életmódról, alakformálásról beszélgettünk. 

Szilvi gyerekként is sportolt, a fitnesz azonban csak pár éve köszöntött be az életébe. ,,Gyermekkoromban sokféle sportot kipróbáltam, fociztam, dzsúdóztam, de végül a tánc mellett maradtam meg hosszabb ideig. Pályaválasztás előtt állva tánchoz, mozgáshoz közeli szakmát kerestem, így jutottam el az aerobikhoz. Edzői tanulmányaim során a testépítő osztály javaslatára kerültem a versenyzés világába. Most 21 éves vagyok, a fitneszversenyzéssel 2-3 évvel ezelőtt ismerkedtem meg, de komolyabban először az idei versenyszezonra készültem fel. Elsősorban a saját magamon látott fejlődés motivál, és azok a számomra fontos személyek, akik hisznek bennem és segítenek."

Fotó: Végh Zoltán

A fitneszmodell az eddigi legnagyobb sikerét az idei őszi versenyszezonban érte el. ,,A WBPF magyar bajnokságon a KRIKO Kupán a 165 cm fölötti fitness modell kategóriában 1. helyezést értem el, ezen felül az abszolút győzelmet is sikerült megszereznem. A Fitparádén a fitness modell junior kategóriában is 1. helyezést szereztem. A napokban pedig Bécsben jártam az Ausztria Kupán, ahol fitness modell kategóriában 1. helyezést értem el. Nagy álmom egy világbajnoki címet bezsebelni!"

Szilvi heti 5 alkalommal végez 1-1,5 órás súlyzós edzéseket, versenyszezonban pedig még ehhez jönnek a kardióedzések is. A mozgás mellett azért arra is figyel, hogy legyen olyan dolog, ami igazán kikapcsolja. ,,Nagyon szeretek kreatívkodni: főzni, sütni, a konyhában tevékenykedni, és persze enni. Hétköznapokon ez megnyugtat. Ha pedig épp nem fárasztó, nehéz időszakom van, akkor szeretek a természetben sétálni, vagy új helyeket megismerni."

Fotó: Kunos attila

Szilvi tippjei

,,Elsősorban elhatározásra és kitartásra van szükség. Mindenképp kell súlyzózni - kizárólag a kardióedzésektől nem lesz szép, tónusos izomzata senkinek. Nőknél az egyik legfontosabb szerintem a formás fenék. Kedvenc gyakorlatom erre a guggolás és a merev lábú felhúzás. De az edzések mellett a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés, a helyes étrend betartása is elengedhetetlen."

Természetesen mint minden fitneszmodell, Szilvi számára is fontos a helyes és minőségi étkezés. ,,Versenyfelkészülés alatt az étrendem nagy részét a csirke, rizs, zöldség és fehérjepor tette ki. Folyamatos ellenőrzés alatt a jelenlegi formámat látva változtatunk rajta. Az edzőm, Kökény Béla és felesége, Váradi Judit annyira komolyan vették a verseny előtti utolsó napok diétáját, hogy odaköltöztettek magukhoz, és patikamérlegen adagolva mérték ki a diétás ételeket. Béla ugyanis nem akarta, hogy stikában beleegyek a diétámba :-)" Szilvi azért nassol is olykor-olykor: a fiatal lány nagyon édesszájú, imádja a csokikat, péksüteményeket.

Forrás: Bata Szilvi

De vajon a tökéletesen kidolgozott testű fiatal lánynak mennyire fontos, hogy a párja is izmos és fitt legyen? ,,Természetesen számít a külső is, de nem ez fog meg valakiben. A nagyon izmos testépítők nem az eseteim, én inkább a szolidabban kidolgozott izomzatú, sportos férfiakat részesítem előnyben. A partnerem annyit eddzen, hogy fittnek és egészségesnek érezze magát, és hogy jó állóképessége legyen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.