Miss Fitness Universe Csörgő Adrienn fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét bebizonyosodott, hogy a magyar fitneszmodellek tényleg odateszik magukat: Csörgő Adriennt pár napja választották meg Miss Fitness Universe-nek Helsinkiben. A Life.hu elcsípte az újdonsült bajnokot, aki mesélt felkészülésről, diétáról és edzésről is.

Adrienn a WABBA (World Amateur Body Building Association) versenyen állhatott a dobogó legfelső fokára Helsinkiben - ez a megmérettetés a Testépítő Szövetség egyik legrangosabb versenye, győzelme pedig gyakorlatilag egy világbajnoki címnek felel meg. "Erre készültem, nap mint nap lepörgettem magamban a pillanatot, amikor kihirdetik, hogy én győztem. De most még fel sem tudom fogni... Nagyon boldog vagyok, és ez megszépíti a felkészülés viszontagságait" - meséli Adrienn.

Forrás: Facebook/Csörgő Adrienn

Persze nem ment minden simán a versenyen: a lányt másik kategóriában indították, mint amire eredetileg készült. "Amikor közölték, hogy egy kategóriával feljebb, shape helyett athletic physique-ben kell indulnom, az azért sokkolt egy kicsit. Ebben a csoportban az erőteljesebb izmok, szárazabb, de nőies testfelépítés volt a kategória kiírása. De igyekeztem mentálisan felnőni a feladathoz. A mezőny hihetetlenül felkészült volt, bárki győzhetett volna. Persze titkon reménykedtem, hátha, de ki nem?"

Hogyan zajlik egy fitneszverseny?

"Szövetsége válogatja, hogyan épül fel a megmérettetés. Ennél a szövetségnél előző nap volt a regisztráció, ahol testsúlyt és magasságot is néztek. Másnap verseny: barnítás, pihenés, töltés a színpadra lépésig, majd a verseny legelején az úgynevezett formacsekkolás zajlott le. Ez azt jelenti, hogy az összes női kategória felmegy a színpadra, a bírók végignéznek mindenkit, és akit túl izmosnak, vagy netán vékonyabbnak látnak, mint amit a kategóriája megkövetel, azt másik csoportba rakják át. Amikor a kategória felmegy a színpadra, a versenyzők bemutatják a 4 kötelező alapállást, majd az 5 kötelező pózt. Ezek a fitneszkategóriában a páros bicepsz, oldal bicepsz, hátsó páros bicepsz, tricepsz és has-láb póz. Majd a mezőny a színpad hátterébe húzódik, és a bírók összevetéseket kérnek, hogy ezzel is felállíthassák az általuk preferált sorrendet. A felvezető bíró segítségével a versenyzők a kijelölt helyre lépnek a színpad előterében és újra bemutatják a kötelező alapállásokat."

Adrienn a versenyre való felkészülést is nagyon komolyan vette: betartotta a kőkemény versenydiétát, és a heti 6-7 súlyzós edzés mellett beiktatott 3x50 perc kardiózást - mindezt 11 héten át. "Visszagondolva szinte kiráz a hideg, alig értem, hogyan bírtam végigcsinálni. De nagyon sokat segített mentorom, Kökény Béla WABBA Abszolút Testépítő Bajnok és párja, Váradi Judit. A bulizást mellőztem, barátokkal nem találkoztam: csakis az edzés és a diéta tette ki a mindennapjaimat. Természetesen ugyanúgy dolgoztam, tartottam edzéseket, de az utolsó hét már kemény lélektani harcokkal járt. Önmagamat kellett legyőznöm, nap mint nap."

Forrás: Facebook/Csörgő Adrienn

A fitneszmodell hamarosan betölti a 35. életévét, de bármikor felveszi a versenyt a húszévesekkel, hiszen remek formában van. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy a rendszeres edzés mindig szerepet játszott az életében. "Sporttagozatos iskolába jártam, atletizáltam, majd 12 évig kézilabdáztam. Mindig tetszettek a külföldi fitneszmodellek, és 2009-ben gondoltam arra először, hogy megmérettetem magam. Immár hatodik éve versenyzem és edzem fanatikus módon."

Adrienn bajnoki címei

2010 - Superbody Fitness modell magas kategória 1. hely
2012 - WBFF Dán Európa kupa Fitness díva 2. hely
2012 -WBPF Magyar bajnokság 2. hely
2012 - WBPF Világbajnoki cím 1. hely - Athletic physique, Thaiföld, Bangkok
2014 - WBPF Open Grand Prix - Athletic physique 1. hely és abszolút bajnoki cím
2014- ABPF Ausztria kupa - Sportmodell 1. hely
2014 - Superbody Forma kategória 3. hely
2014 - WABBA Ms. és Mr. Universum Fitness bajnoki cím

Adrienn az edzés mellett nem keveset dolgozik: saját óratípust dolgozott ki, emellett nemzetközi bíróként is tevékenykedik. "Személyi edzőként és versenyfelkészítőként is dolgozom, továbbá nemzetközi bíró vagyok a WBPF Szövetségnél, és ezek mellett még gyakorlati demonstrátor is az egyik fitnesziskolában.
És, hogy ne unatkozzak, egy saját küzdősport-fitnesz edzésmódszerem is van. Ez a FitFight, amely kőkemény, de követhető harcos mozgást biztosít a stresszes életet élőknek."

Egészséges finomság Adrienn tányérján Forrás: Facebook/Csörgő Adrienn

Adrienn tippjei

"Az étkezésre nagy hangsúlyt kell fektetni. Nem kell megvonni magunktól semmit, csak tudni kell, mit, mikor és mivel érdemes fogyasztani. A nassolásnak sem kell feltétlenül kimaradnia: én is imádom a csokikat, sütiket, de folyamatosan kísérletezgetek diétás édességreceptekkel. Edzésben a súlyzózást javaslom, a nőknek is! Nincs szebb látvány, mint egy szépen, formásan kidolgozott váll vagy kemény popsi. Nagy kedvencem a lábedzés - ettől mindig nőiesebbnek érzem magam. Edzés és diéta mellett azért a kikapcsolódásra is kell időt szánni: imádok a barátokkal lenni, moziba menni, télen pedig nagy szerelmem a snowboard."

Nassolás mellett is lehet tökéletes alakod! Bata Szilvi fitneszmodell elárulja, hogyanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141111-bata-szilvia-fitneszmodell-edzesterve-dietaja-kedvenc-gyakorlatai.htmlA 21 éves Bata Szilvia édesszájúnak vallja magát, ennek ellenére nem esik nehezére csúcsformába lendülni, ha egy versenyszezon megkívánja. A csinos fiatal lánnyal edzésről, életmódról, alakformálásról beszélgettünk. Ez Zsír!--Tónusos test 35 évesen - a legszexibb sportot választotta a fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141105-simko-georgina-fitneszmodell-edzese-tippje-kedvenc-gyakorlata.htmlNem csak tizenévesen lehet ám elkezdeni komolyabban foglalkozni a testtel! A fitneszmodellek zöme már fiatalon készül a pályára, de Simkó Gina az élő példa arra, hogy 30 fölött is hihetetlen sikereket lehet elérni. Ez Zsír!Origo15 kilót fogyott a magyar Zabkásakirálylány - az egész világon felfigyeltek ráhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141104-gokler-krisztina-eletmod-blogja-nepszeru-lett-a-vilagban-o-a-zabkasakiralylany.htmlMúlt héten egy fiatal magyar lány Instagram-profilja nagyon megtetszett az amerikai Buzzfeednek, akik a 16 legjobb fiók közé választották be Gökler Kriszti oldalát. Mi is felkerestük a csinos zabkásakirálynőt, aki elmesélte, hogyan is lett egészségmániás, és megosztotta velünk kedvenc egészséges finomságainak receptjét is.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.