műsorvezető fogyás Egyenlítő Ozone Network Rideg Richárd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki a kamerák előtt kezd dolgozni, óhatatlanul is jobban kell figyelnie a külsejére. Rideg Richárd, a Lifenetwork és az OzoneNetwork műsorvezetője 98 kilósan kezdte a tévés szakmát, mára azonban már egy fitt, sportos férfi vált belőle. Következzen most az ő sikertörténete. 

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.

A 30 éves Ricsi a LifeNetworknél a Magyarország legjobb éttermeinek íze-java műsorvezető-szerkesztője, az OzoneNetwork csatornán pedig az Egyenlítő című műsorban találkozhatunk vele. Emellett szerkesztő-riporter az Origo.hu-n is, de a munka mellett is igyekszik időt szakítani a rendszeres testmozgásra. Ma már jól tudja, hogy ez nagyon fontos, hiszen pár éve még közel 100 kilót nyomott alatta a mérleg.

Forrás: Rideg Richárd

"Sosem voltam kis kölök, 4,2 kilósan születtem. Nem voltam kövér, de kifejezetten vékonyka sem. Persze fociztam, karatéztam én is, mint a többi gyerek, de semmit nem csináltam igazán komolyan. Később ebből az lett, hogy a munka mellett egyáltalán nem sportoltam, főképp este étkeztem. Igaz, akkor sem olyan nagyon sokat, de az a rendszertelenség és a napi 1-2 étkezés nem túl testbarát - az eredmény az lett, hogy 98 kilóra híztam" - meséli Ricsi.

Bár nem voltak egészségügyi problémái, Ricsit leginkább az zavarta, amikor magáról készült fényképeket nézegetett. ,,Ennél hiúbb figura vagyok, persze, hogy idegesített a dolog, így belevetettem magam a sportba. Esténként futni kezdtem, este 6 után nem nagyon ettem, ha mégis, akkor csak tojást, zöldségeket, esetleg mozzarellát. A nagyon aktív fogyókúrás időszakban hetente négyszer futottam, 6 után alig ettem, a többi étkezésnél pedig vizuálisan átvertem magam: a titok az, hogy a kis tányérra jó sokat kell pakolni, így a szemed kielégül, mégis kevesebbet ettél. Mindent ettem, amit megkívántam, csak az adagokra figyeltem."

Forrás: Rideg Richárd

Ricsi szerint csak az a nehéz, amikor az ember rászánja magát arra, hogy felöltözik, és elindul mondjuk futni. Utána azonban ezt már igényli a szervezet, így rutinná válik. ,,Összesen 26 kilótól szabadultam meg, kevesebb, mint egy év alatt. Ma már az életem része a sport: hetente 1-2 alkalommal futok 10 km-t. Ha olyan kedvem van, ez lehet kicsit több vagy kevesebb is. Mindenhova bicajjal járok, igaz, csak 5 fok fölött, azt a luxust még megengedem magamnak, hogy ne fagyjak kockára. Enni eszem, akkor és azt, amit kívánok, ebben nincs kompromisszum."

Forrás: Rideg Richárd

A fiatal műsorvezető szerint a mozgás a legfontosabb, és persze akaraterő is szükséges. ,,Azoknak, akik nem genetikailag vagy egy betegség miatt túlsúlyosak, csak el kell kezdeniük mozogni. Nincs más módszer, a mozgás segít, semmi más. Mindössze egy futócipő kell, és kezdődhet is a dolog!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.