Politológusként végzett a gyönyörű fitneszmodell - Fogadd meg Kiss Virág tanácsait!

fitnesz Kiss Virág fitneszbajnk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Politológusként végzett, jelenleg 4. éves joghallgató, ám az edzés a mindene. Kiss Virág kőkemény, elszánt, ha pedig sportról és étkezésről van szó, nem ismer lehetetlent. Komoly sikereket tudhat maga mögött, és egy ideig még nincs is megállás – a csinos fitneszmodell a Life.hu-nak mesélt edzésről, étkezésről, kihívásokról. 

Virág 24 éves, versenyszerűen 2012 óta foglalkozik testépítéssel. De még mielőtt bárki azt hinné, csakis ez teszi ki az életét, eláruljuk: Virág tavaly diplomázott angol–politológia szakon, jelenleg pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem 4. éves joghallgatója. Évekkel ezelőtt egy sérülés miatt elszakadt az összes bokaszalagja, akkor azt gondolta, így nem folytathatja tovább a versenyzést.

Fotó: Kulcsár Dávid

„Nem sokáig bírtam edzések nélkül, így találtunk egymásra a súlyzókkal. Pontosan egy évre rá Bangkokban egy olyan versenyt nyertem meg, amiről addig csak álmodoztam. Amikor elkezdtem ezt a sportot, én is csak képeken és videókon láttam a hazai és nemzetközi bajnokokat, és akkor elérhetetlennek tűnt az ő sikerük. Szerintem az első lépcső, amikor kezdő versenyzőként messziről csodáljuk őket, ha pedig elég elszánt az ember, később már egymás mellett készültök a döntőre. Legutóbb abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy meghívtak Madridba egy közös edzésre a profi Ashley Kaltwasserrel, aki jelenleg az egyik legnagyobb név a fitneszmodelleknél. Azt vallom: ne másolj, inkább tanuld meg jól az alapokat, tedd hozzá a saját egyéniséged, utána gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!"

Hogy honnan ez a lelkesedés Virágnál? A csinos modell balettozott, atletizált, utána jött a fitnesz. ,,Rengeteg energiát és munkát fektettem minden sportba, ám egyikben sem voltam kiemelkedően sikeres. Kellettek a kudarcok ahhoz, hogy rátaláljak arra a sportágra, ami valóban nekem való! Sokan feladják az első csalódások után – én nem akartam."

Fotó: Kulcsár Dávid

Virág már most számtalan sikeres versenyt tudhat maga mögött: 2013-ban Arnold Classic-bajnok lett, ez Arnold Schwarzenegger rendezvénye, a testépítés egyik legnívósabb versenye. „Amerikában is indultam 2014-ben, ahol 56 versenyzőből harmadik lettem. Jelenleg az IFBB Európa-bajnokságra készülök, ahol május 17-én fogok színpadra állni, majd novemberben képviselhetem hazámat az IFBB Világbajnokságon!"

Virágnak heti hat súlyzós edzése van, mindennap más izomcsoportot dolgoztat meg. Ehhez jön még a heti három kardióedzés, ami versenyfelkészüléskor ötre emelkedik. Az edzéstervét és az étrendjét Szuromi Tímea állítja össze. Ha pedig épp nem edz, és van egy kis szabadideje, Virág imádja a fesztiválokat és a gasztronómiát, szívesen kísérletezik a konyhában, szeret kóstolgatni, jókat enni. Persze ez nem jelenti azt, hogy a versenyek előtt nem figyel nagyon arra, mit visz be a szervezetébe. „A versenyfelkészülésem nagyon összetett, és aszerint állítjuk össze, hogy milyen a formám. Az első dolog, amit meg kell jegyezni: 30% edzés és 70% táplálkozás a kulcs! Tudatosan étkezem versenyidőszakon kívül is, a szénhidrátmennyiséget számolom, soha nem a bevitt kalóriákat!

Fotó: Kulcsár Dávid

Már egy ideje kiiktattam az életemből a fehérlisztes termékeket, a panírt, a kukoricát, a krumplit, cukrot és mindent, ami cukrot tartalmaz, az üdítőket, feldolgozott élelmiszereket, és nem eszem májkrémet, virslit. Ezek helyett csirkemell, pulykamell, vadhúsok, sovány halak alkotják az étrendemet, szívesen készítek zöldségeket párolva, csőben sütve, a salátákat szószok nélkül eszem, de a gyümölcsök és a rizs sem hiányzik az étrendemből. Kedvenc reggelim a zabkása, de szeretem variálni teljes kiőrlésű barna vagy rozskenyérrel, amire sovány túrót, földimogyoróvajat, tojást vagy avokádót teszek. Édesség helyett bogyós gyümölcsöket vagy magvakat (dió, mandula) eszem."

Bár szóba kerül a nassolás, Virág ebben is nagyon szigorú magához. „Sokszor kérdezik tőlem, hogy mi a 'csaló kajám'... Versenydiéta alatt ez a fogalom nem létezik, nincs csalás! 110 százalék fegyelem van, olyankor csakis a versenyre koncentrálok, nem engedhetem meg magamnak a kilengést. Off szezonban természetesen van, hogy elcsábulok egy-egy csokira vagy fagyira. Ilyenkor megadom a szervezetemnek azt, amit kíván, persze csak mértékkel. Alig várom már, hogy az Eb után megehessem a kedvenc macaronom!"

Forrás: Kiss Virág

Virág tippjei edzéshez

,,Minden testrészre van kedvenc gyakorlatom, oldalakat tudnék írni róluk, és néha szoktam is a közösségi oldalamon. Nagy kedvencem a Sissy és szumo guggolás, hasazás nélkül pedig nincs edzés. Mindig hasgyakorlatokkal kezdem az edzésemet: végzek nagy súlyos és saját súlyos gyakorlatokat is."

Okos, a teste tökéletes, de vajon milyen férfira vágyik a 24 éves fitneszmodell? „Soha nem volt olyan párom, aki testépítéssel foglalkozott. Természetesen legyen ápolt és jó kiállású, de nem várom el, hogy mindennap eddzen. Számomra sokkal imponálóbb, ha humoros, művelt, intelligens, és a legfontosabb, hogy társként tudjuk közösen tervezni a jövőt."

/1501/Fitne2015123231110

Kíváncsi vagy arra, hogyan hozza magát csúcsformába a nyárra Regős Lili fitneszmodell? Szombaton 14:30-kor a LifeNetworkön, az Ez Zsír! életmódmagazinban elmeséli!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.