5+1 ital, amit sosem szabadna innod

Forrás: Thinkstock -
ital kóla egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokukat mindennap fogyasztjuk, mivel a köréjük épülő marketing meggyőz mindannyiunkat arról, hogy mennyire egészségesek. Pedig nem! Íme 5+1 ital, amivel kapcsolatban eddig tévhitben éltél.
Forrás: Thinkstock

1. Pasztőrözött gyümölcslé

A pasztőrözött gyümölcslének kevés a valódi gyümölcstartalma és sok cukor van benne, emiatt kalóriadús is.

2. Hagyományos tej
A hagyományos és a házi tej közötti alapvető különbség, hogy az előbbi hormonokkal kezelt tehenektől származik. Néhány kutatás kapcsolatot talált a tejfogyasztás és a magasabb arányú mell-, petefészek- és méhnyakrák között.

3. Zéró kalóriatartalmú üdítők
Az édes ízű sportitalok, jegesteák, üdítők (amelyek rejtélyes módon kalóriamentesek) gyakran tartalmaznak vegyszereket, mesterséges színezékeket, édesítőszereket, amelyek az édesszájú fogyasztónak megfelelnek, de valójában rosszat tesznek a szervezetével. A bennük lévő anyagok a bélflóra egyensúlyát is képesek felborítani.

4. Sportitalok
Sportolók számára lettek kifejlesztve ezek a speciális italok, amelyek az ígért összetevőkön túl rengeteg mesterséges színezéket és édesítőszerek tartalmaznak, amelyek nem minősülnek élelmiszernek.

5. Előkevert szeszes italok
Egyszerűbb a hétvégi buli előtt előkevert, palackozott koktélokat venni. Ha teheted inkább keverj otthon magadnak egy mojitot vagy margaritát és akkor megkíméled magad a palackokban lévő tartósítószerek és cukrok „csodás” egyvelegétől.

+1 Kóla
A sötét szódavíz foszforsavat tartalmaz, ami a test kalcium tartalmát csökkenti, növeli a sérülések kockázatát és legvégső esetben csontritkulást is okozhat. Ha mindenképpen kólát akarsz inni válaszd azt a típust, amelyik természetes édesítőt tartalmaz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.