10 dolog, amit senki nem mondott el neked a fogyásról, de tudnod kell

Forrás: Thinkstock -
diéta fogyás 10 dolog életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg egyetlen nő sincs a világon, aki teljesen elégedett lenne az alakjával. Ha épp mostanában szántad rá magad arra, hogy átalakítod a testedet, jól figyelj, mert akad néhány tény, amit még biztosan nem tudsz.

1. Nem elég a majdnem

Tudasd az agyaddal: most keményen edzel, és diétázol. Egyáltalán nem fog működni a diéta, és nem lesz hasznos az edzés, ha csak "kábé jól eszel". Nem, egyetlen csoki sem fér bele hetente.
Forrás: Thinkstock

2. Legyél nagyon tudatos

Egyik héten csak kétszer jutsz el a konditerembe, a másikon ötször emelgeted a súlyokat, mint az őrült? Hiba. Fokozatosan emeld az edzések intenzitását, és próbálj minden héten ugyanannyi időt tölteni a teremben.

3. Nem egy nap alatt jött fel, nem egy nap alatt megy le

A testednek legalább 21 nap kell, mire megszokik egy új étrendet, vagy azt, hogy mozgatod rendszeresen. Ne keseredj el, ha még 21 nap után is csak szörnyen nehezen indul el a változás. El fog, csak később. A lényeg, hogy sose csússz vissza a rossz szokásaidhoz.

4. A kaja a lényeg

Nőknél 80 százalékban a diéta és 20 százalékban a mozgás határozza meg, hogy néznek ki. Ez tény, nem lehet rajta változtatni.

5. Nincs jó vagy rossz szénhidrát

A szénhidrát hízlal és energiát ad. Akkor érdemelsz szénhidrátot (keveset!) , ha keményen mozogtál. Addig is a barátod a fehérje és a rost.

6. A fogyipor nem helyettesíti a normális táplálkozást

Ezt nem is kell magyaráznunk. Felejtsd el a fogyiporokat!

7. Az alkoholban is rengeteg a cukor

Remélhetőleg ezt nem tőlünk hallod először. Hiába tartod a szénhidrátmentes diétát, ha hétvégén lecsusszan egy-két whiskey-kóla, akkor is, ha a light verziót fogyasztod.
Forrás: Thinkstock

8. Ha kifogásokat keresel, fogsz is találni

De a tested marad a régi.

9. Fájni fog és éhes leszel

Nincs csodadiéta. De mondd csak, melyik a jobb érzés? Éhesnek lenni és felvenni az S-es farmert, vagy jól bezabálni, de kellemetlenül érezni magad a három számmal nagyobb, ápol és eltakar nadrágban?

10. Kitartás!

Ez az egésznek a kulcsa.

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.