Júj! A világ legkövérebb emberének eltávolítják a gyomra 70%-át

Forrás: Youtube -
zsírleszívás kövér gyomor műtét bypass műtét kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 37 éves Andres Moreno a világ legkövérebb embere. Kórházba szállításához egy egész csapat férfira volt szükség. A 450 kilós Andresre komoly műtét vár: zsírfeleslegének egy részét eltávolítják.

A kockázatos beavatkozást egy új élet reményében vállalta a férfi, aki az elmúlt években ágyhoz volt kötve, és rengeteg betegsége alakult ki a súlya miatt. Az orvosok a férfi gyomrának 70%-át távolítják el.

Forrás: Youtube

A gyomor bypass műtétet csak kórosan elhízott embereknél alkalmazzák. A lényege, hogy csökkentsék a ételbevitel mennyiségét, illetve azok felszívódásának mértékét. A ritkán végzett beavatkozás komoly kockázatot jelent, de Andres bízik az orvosokban, akiknek egyébként olyan apróságokkal is meg kellett birkózni, hogy milyen ágyra fektessék a férfit.

Forrás: Youtube

„Remélem, hogy egy új életszakasz kezdődik, amelyben a testem nem lesz a börtönöm” – nyilatkozta a férfi, aki 6 kilóval született és 10 évesen már 120 kiló volt. Andres a 2014-ben elhunyt Manuel Uribetől vette át a világ legkövérebb embere címét. Ő egyébként 560 kilós volt.

További képeket Andresről itt találsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.