5 dolog, amit nem tudtál a gabonapehelyről

Forrás: Thinkstock -
gabonapehely cukor Beyoncé Knowles napidoktor reggeli turmix
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gabonapehely az egyik kedvenc reggelink, ám vannak dolgok, amiket érdemes tudni erről a finom és egészséges ételről, mielőtt levesszük a bolt polcáról. Íme 5 dolog, amit érdemes tudnod.

1. Alaposan nézd meg, hogy mennyi cukrot tartalmaz a gyermekeidnek szánt gabonapehely! A táplálkozási szakértőkből álló brit Action on Sugar csoport ugyanis kiderítette, hogy ötven népszerű gabonapehely-márka ötödében több cukor van manapság, mint két évvel korábban. Ne rutinból vásárolj! Ha fontos a család egészsége, alaposan tanulmányozd át a gabonapelyhek csomagolásán az összetevők listáját.

Forrás: Thinkstock

2. Tudtad, hogy diétázni is lehet a gabonapelyhekkel? Beyoncé erre esküszik, és ezért nem csupán reggel fogyaszt gabonapelyhet, hanem egész nap. Ő ezzel magyarázza, hogy könnyen formában tudja tartani magát, és éhségérzet sem kínozza. Azért ilyesmibe csak akkor kezdj, ha a dietetikussal megbeszélted előtte. A további 3 érdekességet megtudhatod a Napidoktor.hu cikkéből.

A jófajta gabona csodákat tesz a testtel - ne hagyd ki az étrendedből!http://www.life.hu/ez-zsir/20151116-gabonafogyasztas-mit-es-mennyit-erdemes-enni.htmlA gabonafogyasztás mennyiségéről megoszlanak a vélemények, az azonban biztos, hogy a megfelelően kiválasztott gabona nélkülözhetetlen eleme a mindennapi táplálkozásunknak. No de mit és mennyit fogyasszunk belőle? Ennek jártunk utána! Ez Zsír!--A jófajta gabona csodákat tesz a testtel - ne hagyd ki az étrendedből!http://www.life.hu/ez-zsir/20151116-gabonafogyasztas-mit-es-mennyit-erdemes-enni.htmlA gabonafogyasztás mennyiségéről megoszlanak a vélemények, az azonban biztos, hogy a megfelelően kiválasztott gabona nélkülözhetetlen eleme a mindennapi táplálkozásunknak. No de mit és mennyit fogyasszunk belőle? Ennek jártunk utána! Ez Zsír!--Ezért imádják a magyar sztárok a zabothttp://www.life.hu/ez-zsir/20160208-a-magyar-sztarok-kedvenc-reggelije-a-zab-kulcsar-edina-is-imadja.htmlNem csoda, hogy az egészségtudatos magyar sztároknak is a zab az egyik kedvenc reggelije, hiszen gyorsan elkészíthető, sokféle ízzel variálható, ráadásul hosszan tartó lendületet ad. Ez Zsír!--3 világsztár, aki rajong a zabért - így fogyasztják ők!http://www.life.hu/ez-zsir/20160122-3-vilagsztar-aki-rajong-a-zabkasaert-igy-eszik-ok.htmlAzt hihetnénk, hogy a világsztárok mindig flancolnak az ételekkel, pedig erről szó sincs: az egészségtudatos celebek is jól tudják, mennyire egészséges a zab, ezért ők is nap mint nap fogyasztják. Most megmutatjuk, hogyan készíti kedvenc zabos finomságát Kate Hudson, Cameron Diaz és Gwyneth Paltrow! Ez Zsír!AFPZabpehely másként: három fűszer, amivel nagyon feldobhatod http://www.life.hu/ez-zsir/20160118-zabpehely-maskent-3-fuszer-amivel-nagyon-feldobhatod.htmlKevés finomabb, gyorsabb és táplálóbb reggeli van a zabkásánál, ami pedig különösen jó benne, az az, hogy abszolút szabadon variálható, mivel ízesíted. Vannak klasszikus, mindenki által kedvelt fűszerek, amikkel nagyjából minden zabkása működik, de sosem késő új recepteket megtanulni: íme, három fűszer, ami garantáltan még finomabbá teszi a tökéletes reggelit! Ez Zsír!--Mi imádjuk, de nagyon! A Life.hu szerkesztőinek kedvenc zabkásareceptjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160111-a-life-hu-szerkesztoinek-kedvenc-zabos-receptjei.htmlHa ételekről van szó, nagyon nem vagyunk egyformák, A Life.hu szerkesztőségében azonban hihetetlen népszerűséget vívott ki magának a zab. Imádjuk ezzel indítani a reggelt, ezért el is hoztuk nektek kedvenc zabos receptjeinket – következzenek a variációk zabkására! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.