A nassolás valójában segíti a diétát – Csak okosan kell csinálni!

Forrás: Thinkstock -
diéta nassolás fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem érdemes spártai életet élni a fogyókúra idején, az előre eltervezett és ügyesen kivitelezett "nasinapok" ugyanis jót tesznek a motivációnak.

A csokoládétorta és a baconbe bugyolált virsli talán nem tűnik épp diétás ételnek, ettől függetlenül nem árt, ha ilyesmivel is kényeztetjük magunkat olykor – ízlés szerint. A lényeg csupán annyi, hogy tervezzük meg jó előre, melyik napon "csalunk" egy kicsit, és tartsuk is magunkat ehhez: így ugyanis egész héten könnyebben tartjuk majd magunkat a szigorú diétához.

Forrás: Thinkstock

A kutatás során 36 férfit és nőt osztottak két csoportba, Minden résztvevő erősen aggódott a súlya miatt, és fogyni vágyott. Az első csoport szigorúan diétázott, kilengések nélkül, míg a másik csoport hetente egyszer kapott egy napot, amikor csalhatott kicsit. Az első csoport tagjai napi 1500 kalóriát vehettek magukhoz, míg a másik csoport 1300 kalóriára korlátozta magát, de hetente egyszer 2700 kalóriáig mehetett.

Minden résztvevő online naplót írt a tapasztalatairól naponta, majd vizsgálatokon estek át.

Kiderült, hogy a kilengést megengedők bizonyultak motiváltabbnak és kitartóbbnak, így a fogyás is nekik ment könnyebben.

A szigorú koplalók közül többen adták fel hamarabb az egészet, mivel semmi nem volt, ami erőt adott volna nekik a kezdeti szakaszban.

Itt a tavasz és a kerti sütögetések ideje – Grillezz egészségesen!http://www.life.hu/ez-zsir/20160318-egeszseges-grill-etelek.htmlAhogy melegszik az idő, egyre inkább vágyunk a szabadba: sétálni, kirándulni, piknikezni, grillezni. Mi imádjuk a kerti sütögetést, amiről szerencsére a bikini szezon közeledtével, a diéta alatt sem kell lemondani. Csak néhány egyszerű dologra kell odafigyelni. Ez Zsír!--Minél előbb lapos hasat szeretnél? Így étkezz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160316-igy-etkezz-ha-lapos-hasat-szeretnel.htmlTáplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször, igyál 6-8 pohár vizet, és minden egyes falatot addig rágj, amíg teljesen pépessé nem válik. Ez Zsír!ThinkstockMagosi Zsombor fitneszmodell: "A saját testsúlyos edzés harmonikus testképet eredményez"http://www.life.hu/ez-zsir/20160310-magosi-zsombor-finteszmodell-versenyzesrol-egeszeges-eletmodrol-meselt.htmlEurópa-bajnok és Világkupa-győztes karatésból lett a fitnesz megszállottja Magosi Zsombor. Saját bevallása szerint azért váltott, mert kíváncsi volt rá, hogy 30 felett mit tud még kihozni a testéből. Kiderült: nagyon is sokat! Ez Zsír!--Napi egy alma távol tartja a kilókathttp://www.life.hu/ez-zsir/20160311-a-flavonoidok-antioxidanstartalma-segit-megorizni-az-alakunkat.htmlA kutatók kiderítették, hogy a nagy mennyiségű flavonoidot tartalmazó zöldségek és gyümölcsök fogyasztása gátolja a hízást. A flavonoidok antioxidáns-tartalma ugyanis csökkenti az élelmiszerekből felszívódó energia mennyiségét. Ez Zsír!--Az 5 legjobb zsírégető zöldséghttp://www.life.hu/ez-zsir/20160304-zsiregeto-zoldsegek.htmlA bőséges zöldségfogyasztás az egészséges étkezés és a diéta szerves része. Néhánnyal ráadásul különösen jól jársz, hiszen nemcsak, hogy tele vannak vitaminnal, de egyáltalán nem hizlalnak, sőt, az anyagcserét is gyorsítják. Ez Zsír!ThinkstockKészen állsz a második kihívásra? Március a guggolás hónapja!http://www.life.hu/ez-zsir/20160226-marcius-a-guggolas-honapja-a-kihivas-eveben.htmlHamarosan lezárul a kihívás évének első próbája, úgyhogy ideje felkészülni lelkiekben a következő kihívásra is: 50 guggolás minden napra. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.