Három szuper tavaszi saláta húsvétra

Forrás: Dreamstime -
tavasz húsvét saláta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha húsvétkor is szeretnél odafigyelni az alakodra, és szeretnél egészségesen étkezni, akkor a kalács, sonka és tojás mesterhármasa mellé készíts salátákat. Íme, néhány jól bevált recept, ami neked sem fog csalódást okozni. 

Rukolás tojássaláta

Moss meg 250 gramm rukolát, majd kissé itasd fel róla a vizet. Szárított paradicsomból, kapribogyóból, egy kis olívaolajból és bazsalikomból készíts egyfajta pestót, amivel jól forgasd át a rukolát. Főzz meg 5 tojást: forrástól számítva 7 percig főzd őket. Ekkor a fehérje már kemény, a sárgája pedig még egy nagyon kicsit lágy. Egy nagy tálban egyengesd el a rukolát, majd helyezd rá a négybe vágott tojásokat. Vágj fel egy csokor snidlinget, és szórd a saláta tetejére.

Forrás: Dreamstime

Rukola

A rukola az egyik legtöbb nitrátot tartalmazó leveles zöldség, ami serkenti a véráramlást, és ezáltal növeli a teljesítményt. Nagy mennyiségű flavonoidot is tartalmaz, ezek az antioxidánsok a szívbetegség és bizonyos daganatos megbetegedések ellen hatnak. A legújabb kutatások szerint még a fekélyek megelőzésében is segíthet.

Medvehagymás bébispenót-saláta

Moss meg nagyjából 25 deka bébispenótot. Reszelj rá nagyobb lyukú reszelőn egy répát, egy fél kígyóuborkát és néhány retket. Két paradicsomot vágj apró kockákra, majd apríts fel egy csokor medvehagymát, és ezeket is forgasd össze a salátával. Egy kevés olívaolajjal és citromlével öntözd meg a salátát, majd tegyél rá nagyjából 4 deci natúr joghurtot.

Forrás: Dreamstime

Medvehagyma

A medvehagyma valódi egészségbomba. Tavaszi méregtelenítéshez ideális, mert tisztítja a gyomrot, a veséket és a vért, illetve gátolja a rögképződést. A vérnyomást és a koleszterinszintet is csökkenti, de nagyvárosi embereknek igazán az ólommentesítő hatása miatt ajánlott. Íze és illata a fokhagymáéra emlékeztet, ám hatása az utóbbinál jóval nagyobb: vírus- és baktériumölő hatóanyagai tizenkétszer erősebbek a fokhagymáénál!

A tökéletes hármas: zeller, alma, cékla

Ezzel a salátával aztán nem lesz nehéz dolgod. Nem is kell mást tenned, csak egy nagy tálba lereszelni 2 almát (savanyú vagy édes is lehet a saját ízlésed szerint), egy céklát és egy zellert. Ez a két zöldség nemcsak, hogy tele van vitaminnal, de szuper zsírégető is. Plusz ízesítőként egy fél citrom levét facsard rá. A saláta tetejét tört dióval díszítheted.

Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.