Rogán Cecília: "A nagy izmoknál sokkal többet számít a testtartás"

fitnesz egészség Rogán Cecília sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rogán Cecília az egészséges életmód híve: a sport és az egészséges étkezés a mindennapjainak szerves része. Gyermekei születése előtt versenyszerűen teniszezett, nemrég azonban a fitnesz lett az első számú edzésforma az életében.

Mit jelent számodra az egészséges életmód?

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik a sport, az étkezés, és nekem egyébként a család is. Két gyerek nevelése is legalább annyira megmozgatja az embert, mint egy edzés, csak egy kicsit másképpen.

Rogán Cecília Fotó: Polyák Attila/Origo

A sport mindig fontos része volt az életednek?

Korábban teniszező voltam, versenyszerűen teniszeztem tizenöt évig. Nagyjából ötéves korom óta szerves része a sport az életemnek. A fitnesz világába viszont nem olyan régen kerültem bele. Körülbelül egy évvel ezelőtt kezdtem Norbihoz járni, akivel kardio jellegű aerobicos edzésformákat választunk, sokkal szálkásabb, sokkal vékonyabb vagyok azóta.

Hány edzésed van egy héten?

Egy héten kétszer járok kiscsoportos kardiós, aerobicos órára, és szintén heti kétszer járok Norbihoz magánórára.

Könnyen be tudod illeszteni ezt a négy órát a mindennapjaidba?

Miután gyerekkorom óta sportolok, ennek bele kell férnie, különben nagyon hiányozna a mozgás. Az első helyen persze a családom és a gyerekeim vannak. De sport nélkül nem lehet élni, már csak azért sem, mert annyi energiát ad, amivel sokkal könnyebb a mindennapok feladatait elvégezni.

Fotó: Polyák Attila/Origo

Mi változott azóta, hogy fitneszedzésekre jársz?

Nekem nagyon bevált ez az edzéstechnika, amit Norbival csinálunk: rengeteget szálkásodtam és fogytam is, ráadásul sokkal jobb az erőnlétem, sokkal többet bírok. Az az egy óra nagyon fárasztó, amíg itt vagyok, de utána visszatölt: az egész napom sokkal energikusabban telik.

Melyik a legkényesebb testrészed?

Talán a lábam, de ezzel az edzésmódszerrel az is sokat szálkásodott.

A gyermekeid is sportolnak?

Híve vagyok annak, hogy a gyerekeket irányítani kell az egészséges életmód felé. A pici még csak 4 éves, így neki a mindennapi futkározás a sportja. A nagyobb 7 éves, ő már jár úszni, és focizni is nagyon szeret.

Fotó: Polyák Attila/Origo

Hogy néz ki egy napi étkezésed?

Én abban hiszek, hogy ha sokat mozgok, akkor azért enni is lehet. A kalóriákat soha nem méricskéltem, csak arra figyelek, hogy zöldséget és gyümölcsöt mindig egyek, szénhidrátból viszont csak keveset. Koplalni nem tudok, de szerintem nincs is értelme. Amikor valaki koplalással próbál fogyni, utána az általában megbosszulja magát: a nagy ételmegvonás után szoktak túl sokat enni.

Az édességekkel hogy állsz?

A tortákról például könnyen lemondok, mert azokat nem is igazán szeretem. A palacsintát, a túrós desszerteket vagy az étcsokit viszont nagyon szeretem, és azt hiszem, hogy ennyi edzés mellett meg is engedhetem magamnak.

Milyen az ideális női test?

Sportos, de nem férfias. Feszes, elegáns. A nagy izmoknál szerintem sokkal többet számít a testtartás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.