Nem csak a férfiak sportja! Magyar nők, akik sikert sikerre halmoznak a fociban!

foci EB 2016 nők foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt hetekben mindenkit a foci tart lázban. Nem is véletlen, hiszen a magyar csapat szereplése minden várakozást felülmúl. De azt például tudtad, hogy Magyarországnak női csapata is van? És azt, hogy rengeteg magyar nő elkötelezett ez iránt a sport iránt?

Marozsán Dzsenifer

Dzsenifer édesapja, Marozsán János négyszeres magyar válogatott, így nem véletlen, hogy lánya is beleszeretett ebbe a sportba. Dzsenifer sajnos most nem a magyar válogatottat erősíti, ugyanis kiskorában Németországba költöztek, és jelenleg is ott focizik. Frankfurt csapatának egyik legjobb játékosa, és már BL-t is nyert velük. A tavalyi világbajnokságon végül a negyedik helyig menetelt a német csapattal a 24 éves Dzsenifer, akinek már Cristiano Ronaldóval is van közös fotója.

Forrás: NIKE/Facebook/Marozsán Dzsenifer

Korcsogh Orsolya

Mivel nem volt a szülőhelye közelében női csapat, ezért csak középiskolás korában kezdett el egyesületben focizni Korcsogh Orsolya, aki futballrajongó családban nőtt fel. Miután elvégezte az ELTE biológia és testnevelés szakát, edzői pályára lépett. Orsi, aki igencsak elhivatott a női foci fellendítése iránt, jelenleg az Astra HFC női utánpótláscsapat edzője.

Forrás: Facebook/Orsi Korcsogh

Jakabfi Zsanett

Az első BL-győztes magyar női labdarúgó és az egyetlen magyar focista, aki kétszer nyert a Bajnokok Ligájában, és a harmadikról is hajszállal maradt le a csapatával. A csatár 2009 óta a német Wolfsburg csapatában játszik, de a magyar válogatottnak is fontos tagja. Korábban a Bundesliga legjobb játékosának is megválasztották.

Forrás: Ina Fligge/vfl-wolfsburg.de

A női foci helyzete

Az egész világon, így Magyarországon is ugrásszerűen nő a profi futballkarrierre vágyó nők száma. Habár még korántsem ad olyan mértékű egzisztenciát egy női futballkarrier, mint amilyet a férfiaknál tapasztalunk, hamarosan talán ez is változni fog. A 2005-ös, Kanadában megrendezett világbajnokságot hatalmas elismeréssel fogadta az egész futballszakma. Fontos lépés volt ez a női foci előretörésében, a győztes amerikai csapat játéka előtt a férfiak is megemelték kalapjukat.

A válogatott

A magyar nemzeti válogatott Markó Edina szövetségi kapitánnyal az élen küzd az Európa-bajnoki selejtezőben. Legutóbbi meccsüket ugyan elvesztették a törökök ellen, de előtte 3-3-as döntetlent játszottak az oroszokkal, előtte pedig Jakabfi két góljával nyertek, legyőzve ezzel a horvátokat.

Tények és tévhitek a jógáról, aminek ma ünnepeljük a világnapjáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160621-a-joga-vilagnapja-alkalmabol-leszamolunk-a-tevhitekkel.htmlJúnus 21. a nyári napforduló napja, és tavaly óta az ENSZ felhívására a Jóga világnapja. A fény győzelmét a sötétség felett ünnepeljük azzal, hogy mi is leszámolunk a jógával kapcsolatos tévhitekkel, tudatlansággal: kerüljünk közelebb hozzá, hogy mi is a jóga. Ez Zsír!--Gyaloglás, kocogás, futás – Így építs fel egy szuper kalóriaégető edzésmódszert!http://www.life.hu/ez-zsir/20160606-gyaloglas-kocogas-futas-szuper-edzesformak.htmlKatus Attila, a BikiniBody program végső hajrájában a futást ajánlja figyelmetekbe, amit teljesen kezdőként is űzhettek gyaloglással indítva, majd kocogással és futással folytatva a sort. A kalóriaégetés és a formás test garantált. Fogadd meg Katus Attila tippjeit az edzésprogram felépítéséhez! Ez Zsír!--A gyönyörű, feszes bőr titka egyszerűbb, mint gondolnádhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160608-igy-etkezz-ha-feszes-bort-szeretnel.htmlJó barátunk, a kollagén, ami bőrünk feszességéért, üdeségéért is felel, 25 éves korunk után egyre csak csökken a szervezetünkben. Persze sokat tehetünk azért, hogy ne kezdjünk túl korán ráncosodni, és ne veszítsük el bőrünk rugalmasságát. Tudtad például, hogy rengeteg olyan étel van, ami segíthet a szervezetednek előállítani a kollagént? Most eláruljuk, hogy melyek azok! Ez Zsír!ThinkstockMegfelelő légzéssel is fogyhatunk – Tanuld meg a technikát!http://www.life.hu/ez-zsir/20160610-megfelelo-legzessel-is-fogyhatunk.htmlHa diétáról van szó, mindenkinek a sport és a megfelelő étrend jut eszébe elsőként, pedig a zsírlebontásban és az anyagcsere gyorsításában a megfelelő légzésnek is nagyon fontos szerepe van. Ez Zsír!--Gondoltad volna? Csak 15 percre van szükség az egészséges élethez!http://www.life.hu/ez-zsir/20160609-csak-15-percre-van-szukseg-ahhoz-hogy-minden-problemad-megoldodjon.htmlKi ne szeretne fittebb és egészségesebb lenni? Ki ne szeretne stresszmentes életet élni? Ha te is így vagy ezzel, olvasd el a tippjeinket, amelyek mindössze 15 percet igényelnek, mégis megváltoztathatják az életedet.Ez Zsír!--A személyi edzés már nem kiváltság! Ezért érdemes egy profi felügyelete alatt sportolnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160606-kinek-ajanlott-es-miert-jo-a-szemelyi-edzes.htmlKatus Attila, aki immáron két hónapja dolgozik együtt a BikiniBody győztesével, Teodórával, ezúttal arról ír, miért is olyan hatékony a személyi edzővel végzett testmozgás. Hozd ki magadból a maximumot, végezz hatékony, testreszabott edzésprogramot, és élvezd a motiváció erejét! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.