Így segít a kávé a fogyásban

Forrás: Thinkstock -
diéta kávéfogyasztás egészséges életmód kávé fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávét nemcsak azért szeretjük, mert gőzölgésével, illatával és ízével megörvendezteti a hideg és sötét őszi reggeleket, hanem azért is, mert egészséges mennyiséget fogyasztva még az alakunk megőrzését, vagy éppen a diétánkat is segítheti. 

A kávé kedvező hatásai

Forrás: Thinkstock
  • Kutatások szerint a test belső hőmérsékletét is megnöveli, ami a zsírok lebontását igen kedvezően befolyásolja.
  • A kávé továbbá vízhajtó hatású: segít megszabadulni a sejtek között megrekedt fölösleges folyadéktól.

Ezek a hatások azok, amelyek miatt a kávé kiválóan eszköze a diétának, csak néhány fontos szabályt érdemes betartani hozzá.

Antioxidánsok

Azon túl, hogy a kávé kiválóan pörgeti az anyagcserét, az antioxidánsok egyik legfontosabb forrása, amelyek védik a sejteket a káros szabadgyökök ellen. Számos szív- és érrendszeri betegség kialakulásáért, vagy az öregedési folyamatok elindulásáért is a szervezetben kialakuló szabadgyökök tehetők felelőssé.

Szabályok:

  • Ha kifejezetten a fogyókúrába szeretnéd beilleszteni a kávézást, akkor üres presszókávét igyál, szigorúan étkezés után, hogy ne terheld meg a gyomrodat.
Forrás: Thinkstock
  • Lehetőség szerint jó minőségű pörköltkávét válassz.
  • Bármi is a célod, de csak ha finom íze és kellemes aromája miatt fogyasztod, akkor se lépd túl a napi két csésze kávét. Ez az a mennyiség, amitől csakis az előnyeit, a pozitív hatásait fogod élvezni a kávénak.
  • Az étkezéseid mellé érdemes citromos vizet fogyasztani, hogy kompenzáld a kávé savasító hatását.
  • Ha nem kifejezetten fogyni szeretnél, csak az egészséges életmódodba akarod beilleszteni a kávézást, akkor nem kell kifejezetten óckodni a tejes kávétól sem, és egy kis ízesítőszert is lehet beletenni. Ez persze ne finomított cukor legyen, hanem alternatív cukorpótlók.

Feketén, habosan, tejjel, mindenhogy imádjuk!

El sem tudnánk képzelni nélküle a napjainkat, mert nyugalmas perceket biztosít, mert elképesztően finom, mert százféle variációban el lehet készíteni, mert feldob. Igen, ez a kávé, aminek nemrég ünnepeltük világnapját!
5 tipp, hogy rávedd a gyereket az egészséges étkezésrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20161026-igy-vedd-ra-a-gyerekedet-az-egeszseges-etkezesre.htmlA gyerekek még nem tudnak mérlegelni, ők csak azt csinálják, amit a szülőktől látnak, illetve ami felkelti a figyelmüket. Ez Zsír!--Zsírégetés egyszerűen! Így fűszerezd az ételeidet, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161025-igy-fuszerezd-az-eteleidet-ha-zsirt-szeretnel-egetni.htmlSokszor egy-két apró trükk is elég ahhoz, hogy megtartsd a jó formádat, vagy éppen könnyebben lefogyjál. Például az sem utolsó szempont, hogy milyen fűszerekkel ízesíted az ételeidet, sőt, egy-egy jól megválasztott fűszer szuper zsírégető lehet! Ez Zsír!--Nyolcéves korára elérte a 70 kilót! Mégis bombanő és példakép lett Radics Gigihttp://www.life.hu/ez-zsir/20161024-tulsulyosak-a-diakok-a-nemzeti-egyseges-tanuloi-fittsegi-teszt-eredmenyei-alapjan.htmlA magyar iskolások negyede továbbra is súlyfelesleggel küzd. A Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (Netfit) szerint a számottevő javuláshoz idő kell, és a változás többnyire csak külső segítséggel valósul meg. Radics Gigi énekesnőnek ez sikerült, pedig 8 éves korára már elérte a 70 kilót. A Megasztárban feltűnt tehetséget személyi edző segítette az átalakulásban, de a szülei is támogatták az életmódváltását. Ez Zsír!--Nobel-díjas tudós fedezheti fel a hosszú élet titkát! A piros gyümölcsökben lehet a kulcshttp://www.life.hu/ez-zsir/20161020-nobel-dijas-tudos-fedezheti-fel-a-hosszu-elet-titkat.htmlLehet, hogy a rák, az Alzheimer-kór, a cukorbetegség és számos öregkori betegség, ami jelentősen lerövidítheti az ember életét, hamarosan a múlté lesz? Bizony, előfordulhat, ha célegyenesbe jut az a munka, amit az idén orvosi Nobel-díjjal elismert japán tudós, Ohszumi Josinori, a Tokiói Műszaki Egyetem molekuláris sejtbiológusa indított el. Ez Zsír!--Emlékeztek még a BikiniBody győztesére? Ennyit változott a program lezárulása ótahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161018-kovacs-teodora-a-bikinibody-katus-attilaval-gyoztese-az-elmult-honapokrol-meselt.htmlEmlékeztek még Kovács Teodórára, a BikiniBody győztesére? Két hónapon keresztül dolgozott együtt Katus Attilával és Abonyi Orsi dietetikussal. Leadott közel 10 kilót, sokat izmosodott, ráadásul kialakult nála az a testtudat, ami az egészséges életmód alapja. Négy hónappal a program lezárulása után megkérdeztük Teót, hogy érzi magát a bőrében. Ez Zsír!--65 kiló fogyás után nyert fitneszversenyt Őrfalvy Gusztávhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161017-orfalvy-gusztav-65-kilo-fogyas-utan-vett-reszt-elso-fitneszversenyen.htmlGuszti elképesztő fogyásáról februárban számoltunk be. Ekkor mesélte el nekünk, hogyan fogyott le 65 kilót, és azt is elárulta nekünk, hogy első fitneszversenyére készül. Azóta eltelt 8 hónap, a verseny is lezajlott, ő pedig elképesztő sikert ért el: első lett kategóriájában. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.