Életmódváltást ajándékba! Segíts jó útra lépni

karácsony ajándék életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barátod, barátnőd, testvéred vagy a szerelmed régóta kacsintgat az életmódváltással, mégsem mer belevágni? Fél a kudarctól, nem elég motivált, vagy csak a lustaság tartja vissza? Segíts neki elindulni a jó úton: ez életre szóló karácsonyi ajándék lehet!

1. Motivációs üzenetek

Legjobban azzal tudod motiválni a szerettedet, ha nap mint nap biztosítod a támogatásodról. Még jobb, ha mindezt különböző motivációs üzenetek formájában teszed. Csináltathatsz neki akár egy pólót, vagy nyomtathatsz néhány idézetet, amit be is tudsz kereteztetni. Az sem rossz, ha a reggeli kávék mellé elrejtesz egy-egy rövid kis üzenetet, amikkel biztosan jól indul majd a nap. Ha keresel 30 jópofa idézetet, akkor egy teljes hónapon át segítheted a reggeli motiválásban.

A reggeli kávé mellé rejtett rövid motivációs üzenetekkel biztosan jól indul majd a nap Forrás: Shutterstock

Tippek idézetekhez

"Bármi, amit az emberi elme képes felfogni és elhinni, azt elérni is képes."

"A legnehezebb dolog mindig a döntés, a többi már csak kitartás dolga."

"Húsz év múlva nem azok miatt leszel csalódott, amiket megtettél, hanem amiket nem."

"Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni."

"Egy cél, amelyet szem előtt tartasz, összegyűjti az erődet, világosságot és új, célratörő akaratot ad neked."

2. Személyi edzés

Ha komolyan gondolod, hogy segíted szerettedet az életmódváltásban, akkor a kondibérlet helyett inkább egy személyi edzéssel lepd meg. A kezdők számára ugyanis egy konditerem elsőre igencsak ijesztő látvány lehet, ezt tapasztalatból mondjuk. A személyi edző ráadásul nemcsak abban segít, hogy el tudjunk igazodni a kondigépek között, de a helyes használatát is meg tudja mutatni. Mégis amiben a legtöbbet segít, az az egyéni edzésterv összeállítása, amit az aktuális edzettségi szinthez és az elérni kívánt célokhoz alakítja. Ezzel sokkal többre megyünk életmódváltóként, mint egy kondibérlettel, ami egy kezdő számára megfoghatatlan, s rengeteg hibalehetőséget rejt magában.

3. Találkozás egy példaképpel

Kis országunkban szerencsére nincs hiány motiváló edzőkből. Ha tudod, hogy szeretted kifejezetten szimpatizál valamelyikükkel, akkor hozzá vegyél neki bérletet, vagy ha lehet, kérj személyes találkozót. Egy ilyen lelkes edzővel való találkozás sokat dobhat a motivációján.

4. Táplálkozási tanácsok

Az életmódváltás nemcsak arról szól, hogy rendszeresítjük a sportot az életünkben. Nagyon fontos az is, hogy megfelelően táplálkozzunk. Ehhez nagy segítséget nyújthatnak a szakácskönyvek, de ha a konyhában kezdő szakácsról van szó, akkor még jobb, ha egy egészséges főzőtanfolyamra küldöd el. Itt az alapanyagokról és a főzési technikákról is sokat tanulhat.

Egy lelkes edzővel való találkozás sokat dobhat a motivációján Forrás: Shutterstock

Szakácskönyveket a karácsonyfa alá! Mutatjuk az idei év kínálatát!

2017-ben sem kellett nélkülöznünk a jobbnál jobb szakácskönyveket, legyen szó házias, vegetáriánus, vegán, glutén- vagy tejmentes konyháról. Nézzük az idei év újdonságait, amiket a karácsonyfa alá is jó szívvel ajánlunk. Olvasd el a Life.hu cikkét!

5. Ajándékutalvány bioboltba

Aki rálépett már az életmódváltás útjára, jól tudja, hogy mennyi hagyományos alapanyagot kell lecserélni, és mennyifélét lehet helyette venni. Csak a lisztek között percekig tudunk válogatni, nem beszélve a különböző gabonákról, amikből sokan csak az egyszerű fehér rizst fogyasztják. Aztán felfedezi az ember az egészséges édességeket is, amikhez már nem a megszokott fehér liszt, tojás, cukor triumvirátusra van szükség. Amikor az ember belecsöppen az egészségtudatos étkezés világába, sokféle új termékre igénye lesz, ekkor pedig nagyon jól jön egy ajándékutalvány, amit le tud vásárolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.