3 ok, amiért minden reggel igyál kávét

Forrás: Shutterstock -
reggel egészséges életmód kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávé még a mai napig is a vegyes megítélésű élelmiszerek közé tartozik, pedig, ha jól fogyasztja az ember, akkor valójában rendkívül egészséges. Íme, 3 ok, amiért minden nap igyál kávét!
  • Fogyókúrázóknak is ajánlott

A koffein fokozza a vérkeringést, ezáltal gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, így az emésztést is. Kutatások szerint a test belső hőmérsékletét is megnöveli, ami a zsírok lebontását igen kedvezően befolyásolja. A kávé továbbá vízhajtó hatású: segít megszabadulni a sejtek között megrekedt fölösleges folyadéktól. Egyszóval igencsak jól beilleszthető a diétába.

Forrás: Shutterstock
  • Így vigyáz az egészségedre

A kávé az antioxidánsok egyik legfontosabb forrása, amelyek védik a sejteket a káros szabadgyökök ellen. Számos szív- és érrendszeri betegség kialakulásáért, vagy az öregedési folyamatok elindulásáért is a szervezetben kialakuló szabadgyökök tehetők felelőssé. Szemben az egyik leggyakoribb tévhittel, a kávé csökkenti a szívinfarktus vagy stroke kialakulásának esélyét, sőt, a kutatások azt igazolják, hogy a koffeint kávé formájában fogyasztóknál egyfajta védőhatás is megfigyelhető.

Forrás: Shutterstock
  • Így hat igazán

Akár az őrölt, akár a szemes változatot szereted megvásárolni, mindenképpen a jó minőséget válaszd. Hiszen nemcsak sokkal finomabb, egyszerűen élvezetesebb is az ezekből a kávészemekből készült gőzölgő ital, de sokkal jobban érvényesülnek benne a kávé jótékony hatásai.

Azt is tartsd szem előtt, hogy a szervezetnek a túlzott kávéfogyasztás nem tesz jót. Ahogy semmilyen ételnek, italnak a túlzott fogyasztása sem. A megfelelő mértéket mindenben tartani kell. Ez is fontos ahhoz, hogy a kávé lehető legpozitívabb hatásai érvényesüljenek. Arra is érdemes még odafigyelni, hogy étkezés után fogyaszd a kávét, így egyáltalán nem terheli meg a gyomrodat.

Ha mértékkel és jó minőségű kávét fogyasztasz, minden előnyét kiélvezheted. Például azt is, hogy felpörget és energiát ad. Ha többet iszol a kelleténél, akkor viszont éppen, hogy fáradékonnyá, enerválttá válhatsz. Alkalmazd jól, és imádni fogod.

Pompás előétel, de köret is lehet: marinírozott zöldségekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181019-recept-marinirozott-zoldsegek.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoVillámgyors egészséges reggeli 10 perc alatthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181010-villamgyors-egeszseges-reggeli-10-perc-alatt.htmlA reggeli étkezés rendkívül fontos, hiszen ekkor tudjuk újratölteni az energiaraktárunkat, ezzel pedig megalapozhatjuk az egész nap lendületét. Nem érdemes tehát kihagyni a sietős, kapkodós reggeleken sem, inkább törekedj arra, hogy minél gyorsabban tudj elkészíteni egy tápanyagokban gazdag, finom fogást. Ehhez mutatunk most három receptet! Ez Zsír!Origo34 kilós volt az anorexiás lány, ma már a súlyzós edzés a szenvedélyehttp://www.life.hu/ez-zsir/20181017-athina-crilley-anorexias-volt-34-kilo-ma-mar-a-sulyzos-edzes-a-szenvedelye.htmlAthina Crilley súlyos anorexiával küzdött hat éven keresztül. Többször került korházba állapota miatt, míg végül 2014-ben változtatni tudott az életén. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoIgazi szuperétel: ma van a tojás világnapjahttp://www.life.hu/ez-zsir/20181011-ma-van-a-tojas-vilagnapja-ezert-szeretjuk.htmlKevesen tudják, de Marilyn Monroe minden nap két nyers tojással indította a reggelt. Az elmúlt évtizedben aztán kevésbé jó megítélése lett a tojásnak, mert azt gondolták, hogy magas koleszterenszintet okoz. Ma már bebizonyították, hogy ez nem így van, sőt nagyon sokat tehetünk az egészségünkért, ha rendszeresen fogyasztjuk. Ez Zsír!OrigoEgy filmszerep kedvéért kezdett komoly edzésbe Vajna Timihttp://www.life.hu/ez-zsir/20181008-vajna-timi-egy-filmszerep-kedveert-jar-sulyzos-edzesekre.htmlVajna Timi a Life TV magazinműsorában, az Ez Zsírban árulta el, hogy egy filmszerep kedvéért már egy ideje súlyzós, erősítő edzéseket végez. Az eredmény pedig egyre jobban látszik! Ez Zsír!Origo5+1 ok, amiért imádjuk a szelídgesztenyéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181003-ezert-imadjuk-a-szelidgesztenyet-jotekony-hatasai.htmlAmellett, hogy rendkívül egészséges, igazi hangulatfokozó étel, amit ráadásul főételben, de nassolnivalóként is fogyaszthatunk. A szelídgesztenye kétségtelenül az őszi-téli szezon egyik legnagyobb slágere. Most eláruljuk, miért imádjuk! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.