Káposztacsipsz: egészséges nassolnivaló a hétvégére

Forrás: Shutterstock -
káposzta nassolás csipsz egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jó kis hétvégi filmezéshez bizony szükség van nassolnivalóra is. A legtöbb bolti ropogtatnivaló azonban nem éppen egészséges: vagy rengeteg só van benne, vagy annál is több adalékanyag. Most megmutatjuk egy otthon is könnyedén elkészíthető csipsz receptjét.

A zöldségcsipszek készítése már nem újdonság számunka, azt azonban nem gondoltuk, hogy káposztából finom nassolnivalót lehetne készíteni. De kiderült, hogy lehet.

Hozzávalók:

  • egy nagy fejes vagy kelkáposzta
  • negyed csésze reszelt parmezán
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
Káposztacsipsz Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

Rendkívül egyszerű elkészíteni, valójában a sütés igényli a legtöbb időt. Ehhez először melegítsd elő a sütőt, nagy hőmérsékletre lesz szükségünk, nagyjából 250 fokra. A legropogósabb akkor lesz, ha nem szimplán sütőpapíron sütöd, hanem ha egy rácsos, általában grillezésre használt lapot állítasz a tepsibe.

A káposztát szedd leveleire, és tépkedd közepes darabokra úgy, hogy a levelek középső, vastag része ne kerüljön bele. Tedd egy üvegtálba a leveleket, az olívaolajjal locsold meg, majd mehet rá a parmezán, illetve a fűszerek is. Alaposan keverd össze kézzel, majd egyenként tedd a kis levéldarabokat a rácsra. 30-40 perc alatt kap egy kis aranybarna színt, és ropogósra sül.

A csipsz elkészítéséről itt videót is találsz!

5 tipp a lapos hasérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181107-tippek-a-lapos-hasert.htmlHa elégedetlen vagy a súlyoddal, ha csak egy kevés hasi zsír választ el az álomalaktól, akkor is bevetheted ezeket az egyszerű, de sokat érő tippeket. Lapos hasra fel! Ez Zsír!Origo30 kilót fogytam, miután találtam egy sportot, amit szeretekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181030-carli-jaff-fogyasanak-tortenete-eletmodvaltas.htmlCarli Jaff a főiskolai évek alatt 83 kilóról 118 kilóra hízott. Egyáltalán nem figyelt arra, hogy mit eszik, nem beszélve az éjszakai nassolásról. A főiskola után egyre inkább vágyott az életmódváltásra, de csak akkor sikerült neki, amikor megtalálta azt a testmozgást, amibe bele tudott szeretni. Ismerd meg Carli történetét! Ez Zsír!Origo5+1 ok, amiért minden reggel igyál egy pohár vizethttp://www.life.hu/ez-zsir/20181029-ezert-igyal-minden-reggel-egy-pohr-vizet.htmlA tiszta víz az egyetlen olyan élelmiszer, ami semmi mással nem pótolható. Egész egyszerűen létfontosságú az ember számára. Jótékony hatásai nélkül képtelenek lennénk egészségesen működni. Nem is tehetsz annál jobbat, mint hogy reggelente, még a kávé előtt, egy nagy pohár vízzel indítod a napot. Íme 5 ok, hogy tényleg így tegyél! Ez Zsír!OrigoŐszi zöldségek és gyümölcsök fogyókúrázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181029-oszi-zoldsegek-es-gyumolcsok-fogyokurazoknak.htmlHa teheted, ősszel is válassz hazai idényzöldségeket és -gyümölcsöket. Ezzel nemcsak hogy csökkentheted az ökológiai lábnyomodat és támogathatod a hazai termelőket, de jót teszel az egészségeddel is, hiszen frissen, éretten szedett, tápanyagokban és vitaminokban gazdag élelmiszert választasz az utóérlelttel szemben. Íme öt hazai szuperétel őszre! Ez Zsír!Origo"Az intenzíven döntöttem el, hogy változtatok" - Egy 50 kilós fogyás történetehttp://www.life.hu/ez-zsir/20181029-kara-cline-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlKezdetben a stresszes munka, majd két várandóssága alatt szedett fel pluszkilókat Kara Cline, aki még akkor is az evésbe menekült, amikor szégyellte a kövérségét. Végül az intenzív osztályon kötött ki, ahol elhatározta: újra a kezébe veszi az irányítást. Ismerd meg Kara történetét! Ez Zsír!Origo5 ok, amiért mindennap egyél egy banánthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181024-ezert-egyel-mindennap-banant.htmlAmikor csak lehet, érdemes a hazai idénygyümölcsöket fogyasztani. A téli szezon felé közeledve azonban kevesebb hazai áru áll rendelkezésünkre, ilyenkor pedig jöhetnek a különböző alternatívák, mint az egyik kedvencünk, a banán. Íme, 5 ok, amiért ajánlott a fogyasztása. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.