Így készül az egészséges Raffaello golyó – Recept

Forrás: Shutterstock -
kókusz Raffaello bonbon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha szívesen kipróbálnál egy új receptet a hétvégén, akkor válaszd ezt az egészséges kókuszos bonbont, amelyet pillanatok alatt össze tudsz állítani, ráadásul a sok plusz kalóriától sem kell tartanod. 

Hozzávalók (10 darabhoz)

  • 5 ek kókuszvaj olvasztva
  • 1 bögre kókuszreszelék és 4 ek a bevonáshoz
  • 2-3 ek édesítőszer (lehet méz, sztívia vagy agave)
  • 1 tk vanília aroma (ha van otthon vaníliarúd, abból is kikaparhatsz hozzá egy kevés magot)
  • 10 db mandula (hámozott)
Házi Raffaello golyó Forrás: Shutterstock

Elkészítése

  • A kókuszolajat keverd össze a kókuszreszelékkel, az édesítőszerrel és a vaníliával.
  • Tedd be 30 percre a hűtőbe.
  • Formázd meg a bonbonokat. Nagyjából egy teáskanálnyi masszából formázz golyókat, és mindegyiknek a közepébe rejts egy mandulát, végül forgasd meg a kókuszreszelékben.
  • Azonnal fogyasztható, de hűtőszekrényben el is áll néhány napig.
70 kilót fogyott 9 hónap alatt: így győzte le a depressziójáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190311-ben-pamment-70-kilot-fogyott-9-honap-alatt-igy-csinalta-eletmodvaltas.htmlBen Pamment élete 9 hónap alatt vett 180 fokos fordulatot. Ennyi idő alatt szabadult meg 71 kilótól, és a mentális egészsége is helyrejött. A szorongó és depressziós fiú néhány hónap alatt változott életigenlő és pozitív személyiséggé. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoKezdő életmódváltó vagy? Ez a 15 perces kardióedzés neked szólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190307-15-perces-kardioedzes-kezdoknek.htmlKezdő életmódváltóként és fogyókúrázóként rengeteg új dologgal szembesül az ember. Egyrészt helyre kell tenni az egészséges táplálkozással kapcsolatos kérdéseket, másrészt pedig itt az edzés, a sport, amibe szintén elengedhetetlen belevágni, ha fittek, feszesek, egészségesek akarunk lenni. Ha nem tudod, hogy indulj el, akkor ezt a 15 perces kardiót neked találták ki! Ez Zsír!Origo5 egészségesnek hitt nassolnivaló, amit valójában jobb elkerülnihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190307-egeszsegesnek-hitt-nassolnivalok-amket-valojaban-jobb-elkerulni.htmlHa nem vagyunk eléggé tudatos vásárlók, akkor bizony könnyen megtéveszthetnek minket bizonyos élelmiszerek. Vagy azért, mert úgy vannak tálalva, úgy vannak csomagolva, hogy egészségesnek mutatják magukat, vagy azért, mert egészen egyszerűen a közhiedelemben egészségesnek vannak kikiáltva, miközben egy kis utánajárással könnyedén bizonyítható az ellenkezője. Öt ilyen nassolnivalót mutatunk most, amelyek csak elsőre tűnnek egészségesnek és a diétába beilleszthetőnek. Ez Zsír!OrigoTényleg az vagy, amit megeszel? Ezért nem mindegy, mit viszel be a szervezetedbehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190306-az-vagy-amit-megeszel-ezert-nem-mindegy-mit-viszel-be-a-szervezetedbe.htmlA sokat hangoztatott szólások és mondások gyakran elvesztik tényleges értelmüket, pedig igazságtartamuk általában valami igazán lényegi dologra tapint rá. Az "az vagy, amit megeszel" mondás például minden korábbinál fontosabb mondanivalóval bír, az egészség- és testtudatos étkezés a 21. században ugyanis relevánsabb, mint valaha. Ez Zsír!OrigoA vegetáriánus étrend és a vashiány: erre figyelj, ha nem eszel hústhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190301-a-vegetarianus-etrend-vashianyhoz-vezethet.htmlManapság egyre többen választják a vegetáriánus vagy éppen a vegán étrendet. A húsmentes, illetve az állati eredetű ételektől abszolút mentes táplálkozás azonban komoly tudatosságot és odafigyelést igényel, de még ezzel sem mindig biztosítható, hogy semmilyen hiányt ne szenvedjen a szervezetünk. Ez Zsír!OrigoCukkiniszusi: egy szuper zöldséges nassolnivalóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190220-cukkini-sushi-egy-szuper-zoldseges-nassolnivalo.htmlKöretként, de önmagában, nassolnivalóként is készítheted ezt a cukkiniszusit. Akár egy jó film mellé is szuper ropogtatnivaló lesz. Próbáld ki! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.