életmód tanácsadó fitnesz elliptikus tréner Life.hu szakértő szakértő fogyókúra Balogh Rita
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erika elliptikus tréner segítségével szeretne fogyni és ebben a Life.hu szakértőjétől, Balogh Ritától kért tanácsot. Fitneszedzőnk és életmód-tanácsadónk válaszát itt olvashatod.

Tisztelt Rita!

Egy elliptikus trénerrel való edzés hogyan eredményez alakváltozást? Nem igazán fogyni szeretnék, hanem az ülőmunka miatt a combombra és a hasamra lerakódott feleslegtől szeretnék megszabadulni. Milyen fokozatokon és milyen időintervallumban szükséges használni az elliptikus trénert, hogy látványos eredményt érjek el?

Előre is köszönöm!

Erika

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Erika,

Hölgyek körében kardióedzéseknél az egyik legtöbbet használt gép az elliptikus tréner, főként zsírégetés szempontjából. Nagyobb túlsúllyal szenvedőknek vagy valamilyen ízületi problémával rendelkezőknek sokkal jobb ilyen géppel mozogni, mint például futópaddal. Viszont sajnos el kell oszlatnom azt a tévhitet, hogy ezzel a géppel komolyabb alakformálást, zsírégetést lehetne elérni. Egész egyszerűen azért, mert nem végzünk rajta akkora mechanikus munkát, mint például egy szobakerékpáron vagy a már említett futópadon. Hajlamosak vagyunk azt hinni az ilyen gépek használatakor, hogy a fokozott izzadásunk miatt rendkívül sok kalóriát elégettünk, pedig inkább folyadékot veszítünk ilyenkor, mintsem zsírt. A problémásabb helyekre lerakódott felesleget - tipikusan a has és a comb területén - a megfelelő diétás és egészséges étrenddel lehet eltüntetni, mozgással kiegészítve. Az elliptikus tréner csak akkor fejti ki igazán a hatását, ha elég nagy ellenállásra állítod.

Üdv: Rita

Tedd fel kérdéseidet az info@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.