Több figyelem, kevesebb közlekedési baleset

Shutterstock.com -
PR cikk megelőzés baleset ügyvéd közlekedés
A közlekedési balesetek emberi tragédiákat és súlyos anyagi károkat okozhatnak, ezért fontos, hogy mindent megtegyünk a megelőzés érdekében. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb baleseti okokat, és adunk néhány hasznos tippet a biztonságos közlekedéshez, tartson velünk!

Mindannyian tudjuk, hogy a közlekedési balesetek mindennapos jelenségek az utakon, mégis egészen más színezete van a dolognak, ha mindezt számokban látjuk. Statisztikák szerint 2021-ben több mint 14 ezer közúti baleset történt hazánkban, amelyekben 312 ember vesztette életét, és több mint 6 ezer ember sérült meg.

Melyek a leggyakoribb baleseti okok?

Első helyen emelhető ki az abszolút és relatív gyorshajtás, ez felel az összes baleset közel harmadáért. Szintén jelentős mértékben növeli a balesetek számát az elsőbbségi jog meg nem adása, végül meg kell említeni a kanyarodás szabályainak be nem tartását. Ezek általában a járművezetők figyelmetlenségéből, türelmetlenségéből vagy szabályismeretének hiányából fakadnak.

A balesetek másik nagy csoportját képezik azok, amiknek a közlekedés legsérülékenyebb résztvevői az elszenvedői. A gyalogosokat érintő balesetek többségében a járművezetők hibásak, akik nem adják meg az elsőbbséget vagy figyelmetlenek, ám a kerékpárosokat érintő balesetekben gyakran maguk a kerékpárosok felelősek, akik nem tartják be a szabályokat vagy nem ügyelnek a saját biztonságukra.

Hogyan kerülhetjük el a baleseteket?

A balesetek elkerülése érdekében a legfontosabb, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vegyünk részt a közúti forgalomban. A járművezetőknek különösen fontos, hogy ne vezessenek ittasan, fáradtan, ne használjanak mobiltelefont. A gyalogosoknak, kerékpárosoknak ajánlott, hogy ne használjanak fülhallgatót, és mindig legyenek láthatóak a többi közlekedő számára.

Az államnak és az önkormányzatoknak gondoskodniuk kell az úthálózat karbantartásáról, a közlekedési táblák és jelzések megfelelő elhelyezéséről, a közlekedési kultúra fejlesztéséről és a szabályszegők szankcionálásáról. A biztosítóknak pedig segíteniük kell a károsultakat és ösztönözniük kell a biztonságos közlekedést.

Végül ne feledjük, hogy a közlekedési balesetek elszenvedőit kártérítés illeti meg. Ha ilyen helyzetbe sodorta az élet, nem kell egyedül küzdenie a jogaiért és a megfelelő kártérítési összegért, kérje inkább az Enugyvedem.hu Kárrendezési Szolgáltató Kft. szakértőinek segítségét a +36-70-515-7777-es telefonszámon!

balesetiugyvedek.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.