Retteg, hogy púpos lesz a 18 éves modell

modell gerinctorna gerincferdülés tolószék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leanne Roberts olyan súlyos gerincferdülésben szenved, amely miatt "S" formájúvá vált a gerince. Ez minden mozdulatnál óriási fájdalmat okozott számára, s az önbizalmát is aláásta. Az orvosok egy 12 órás, kockázatos műtétet ajánlottak a probléma megoldására, de ő visszautasította annak lehetőségét - attól tartva, hogy a beavatkozás véget vethet a modellkarrierjének. A lány most speciális tornával erősíti a gerinckörnyéki izmait.

A púposságtól rettegő tininek sikerült valóra váltania az álmát, hiszen manökenként dolgozik. Ehhez napi több órát töltött a tükör előtt, így próbálta javítani a testtartását. A gerincferdülést 16 esztendős korában diagnosztizálták nála, és annak súlyossága miatt rögtön egy 12 órás műtétet javasoltak neki.

A gerincferdülés, vagy más néven scoliosis olyan állapot, amelynek során a gerinc oldalirányban elhajlik. A probléma becslések szerint a lakosság 4 százalékát érinti, s kezelés hiányában akár halálos szív- és tüdőproblémákhoz is vezethet. A jelenleg alkalmazott terápiás lehetőségek főleg az operációra összpontosulnak, amelyek kockázatos beavatkozást jelentenek, hiszen fémrudakat illesztenek a csont mindkét oldalához.

A kép illusztráció! Thinkstock

Leanne - akiről képet itt láthatsz - úgy döntött, hogy nem sebészi úton szeretné kezeltetni a bajt. A javulás ütemével pedig még az orvosait is sikerült lenyűgöznie. "Szörnyű belegondolni, hogy mennyi időt töltöttem zokogással és rettegéssel, amikor megtudtam, mi a bajom. Szinte rögeszmémmé vált, hogy végül szörnyen fogok kinézni, és tolószékbe kerülök" - mondta a nagy-britanniai Barnsleyban élő lány. A gerincében lévő kettős "S" görbületből mi sem látszik a katalógusok divatfotóin.

Leanne 14 évesen tapasztalt először fájdalmakat, de ezt a hirtelen növekedésnek tudta be. Amikor viszont panaszai szúróvá és élessé váltak, szólt az édesanyjának, aki elvitte őt a háziorvoshoz. A műtét lehetőségének felmerülésekor elkezdett alternatív terápiás lehetőségek után kutatni az interneten, így talált rá egy olyan gerincklinikára, mely különböző tornagyakorlatok segítségével stabilizálja az állapotot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.