Élő adásban halt meg egy idős, brit férfi

betegség halál rák műsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy beteg nagypapa lett az első ember, akinek a halálát élőben közvetítette a brit nemzeti tévé.

A BBC nézői nemrég szó szerint végignézhették egy idős férfi utolsó lélegzetét, mivel a csatorna élőben közvetítette a halálát. A 84 éves brit férfi ugyanis menthetetlen máj- és tüdőrákos beteg volt, aki beleegyezett abba, hogy élete utolsó időszakáról a csatorna dokumentumfilmet forgasson, beleértve a halála pillanatát is.

Thinkstock
Thinkstock

A kép illusztráció

A kritikusokat azonban mélyen felháborította az adás, és azzal vádolják a csatornát, hogy érzéketlenek és ok nélkül mutatták be a férfi halálát. "A halál egy nagyon fontos pillanat az emberi létben. Gerald halála pedig segít megérteni, hogy mi történik az emberi szervezettel, amikor már nem képes tovább megfelelően működni" - válaszolt a BBC szóvivője a felhozott vádakra.

Dr. Peter Saunders, a Care Not Killing szervezettől ugyanakkor úgy gondolja, hogy az életben vannak olyan személyes és intim dolgok, amelyeket - ha a beleegyezésüket is adják az emberek -, nem kellene nyilvánosan bemutatni.

Gerald halála előtt egyébként főként igazán emberi és szép pillanatokat mutatott be a csatorna, amikor például a nagypapa boldogan és mosolyogva nézegeti a régi fekete-fehér képeket az életéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.