Hihetetlen! Ujjak nélkül zongorázik a 19 éves lány

zongora kínai kéz ujj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jobb kezén nincsenek ujjak, mégis csodálatosan zongorázik az a fiatal kínai lány, aki 3 évvel ezelőttig még csak nem is látott zongorát.

GuiGui Zheng a videón Richard Clayderman "Souvenir d'enfance" című darabját játssza, ami egyáltalán nem könnyű, ugyanis kell hozzá olyasfajta érzelmi érettség, amelyet nem sok fiatal tudhat magáénak. A fiatal lány játéka nemcsak azért is figyelemreméltó, mert a jobb kezén nincsenek ujjak, hanem azért is, mert 3 évvel ezelőttig nem is látott zongorát. GuiGui Zheng ugyanis egy vidéki kisvárosban nőtt fel, ahol nem volt ilyen hangszer.



Amikor a kamera ráközelít, látjuk, hogy nincsenek ujjai - szinte hihetetlen az, ahogy játszik. Az ő esete bizonyítja, hogy nincs a világon semmi, amit kemény munkával és türelemmel ne lehetne elérni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.