A magzat az utolsó pillanatban mentette meg az édesanyja életét

édesanya daganatos beteg magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 36 éves brit Layla Stephen egészen addig nem is tudott róla, hogy rákos, amíg a méhében fejlődő magzata egy véletlen mozdulattal az anya vakbelébe nem rúgta az egyik tumort.

A véletlen folytán a vakbélbe került rákos daganat elviselhetetlen gyomorfájdalmat okozott a kismamának, aki azonnal orvoshoz fordult, ahol megállapították, hogy egy rendkívül ritkának számító rákfajta támadta meg a szervezetét. A viszonylag korai felfedezésnek hála a tumorokat eltávolították, és a sikeres kezelés után Layla valószínűleg már a családjával töltheti a karácsonyi ünnepeket.

"Tulajdonképpen csak a kisfiamnak, Hadley-nek köszönhetem, hogy még életben vagyok. Mikor az orvosok felfedezték a rákot a szervezetemben, a betegség addigra már szinte az egész testemben elburjánzott" - mondta a Petersfieldben élő Layla Stephen, akinek a vakbelében, a gyomrában, a májában és még a nyakában is találtak az orvosok rákos daganatokat. "Ha az utolsó pillanatban nem diagnosztizálták volna a rákot, valószínűleg ma nem lennék itt" - tette hozzá Layla.

Northfoto
Northfoto


A Stephen házaspár már évek óta próbálkozott a családalapítással, számos meddőségi programon is részt vettek, mire 2007 novemberében Layla végre megfogant. A terhesség problémamentesen zajlott, és 2008 augusztusában megszületett Hadley a portsmouth-i St. Mary kórházban. Azonban nyolc héttel a szülés után Layla kínzó fájdalmat kezdett érezni a gyomrában.

A portsmouth-i Queen Alexandra kórházban az MRI-vizsgálatok alapján megállapították, hogy Layla vakbelében egy rákos daganat fejlődött ki. A további vizsgálatok során újabb neuroendokrin daganatokat találtak Layla szervezetében. Az egyik tumor a magzat véletlen rúgása miatt a bélrendszerbe került, és ez okozta az intenzív fájdalmat.

Layla Stephen a következő tíz hónap alatt négy műtéten esett át, melyek során eltávolították a szervezetében elburjánzott rákos daganatokat, illetve a kezeléseknek köszönhetően a tumorok nagy része felszívódott, vagy kisebbre zsugorodott. "Úgy érzem, hogy kaptam az élettől egy második esélyt, és ezt egyedül a kisfiamnak köszönhetem" - nyilatkozta Layla a Mail Online-nak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.