A végtagok nélkül született lány, aki megváltoztatta egy ország költségvetését

betegség végtag Írország költségvetés fogyatékosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 15 éves ír lány, Joanne O'Riordan egy rendkívül ritka veleszületett betegség következtében karok és lábak nélkül, viszont oroszlánszívvel született.

Tipp! Mikulásnak és rénszarvasnak álcázott kedvencek. Állati advent képgalériánkban!








A jövő évi megszorítások bejelentését követő órákban a végtagok nélkül született 15 éves Joanne nyilvánosságra hozta Enda Kenny, ír miniszterelnök korábbi kampányígéretét, miszerint kormányra kerülése után pártja soha nem csökkentené a mozgássérülteknek járó támogatást. Az ír hírtelevíziók és az újságok azonnal felkapták a témát, aminek következtében 24 órán belül megváltoztatták a költségvetés tervezetét, így az új tervek értelmében 16 éves korig megmaradhat az állami támogatás.

Szólj bele! Életem 10 legjobb könyve


Joanne O'Riordan az egyik legritkább betegségben szenved (fotók a lányról),

"Soha nem vágytam rá, hogy máshogy kezeljenek, vagy kivételezzenek velem. Olyan vagyok, amilyen, megtanultam elfogadni magam. Sírdogálhatnék egész nap a szobámban, de mire mennék vele? Semmit sem tehetek a betegségem ellen, ezért egyszerűen túlléptem ezen a problémán"





Tipp! Csábító démon lett a szende Orsiból! Kattints a galériáért!


"Már csak kilenc hét volt hátra a terhességemből, mikor az egyik ultrahangfelvételből egyértelműen kiderült, hogy Joanne kezek és lábak nélkül fog születni"

"Anyukámmal nagyon jó a viszonyom annak ellenére, hogy időnként persze egymás idegeire megyünk. Napi 24 órában ő a gondozóm, de mégis képes biztosítani a függetlenségemet. Ha ő nem lett volna mellettem, ma nem tudnék írni, rajzolni, vagy egyedül enni. A szüleim azt akarták, hogy saját magamtól jöjjek rá, hogy hogyan tudom használni a hétköznapi eszközöket""Emlékszem, az apukám például nem járni tanított, hanem gurulni. Leszórt a földre édességeket, én pedig megpróbáltam a magam módján eljutni hozzájuk"

vagyok tervekkel a jövőre nézve, mindig is érdekelt a televíziózás, és sokak szerint nagyon jól beszélek. Örülnék, ha egy nap saját tévéműsorom lehetne. De ha nem úgy alakul, hát azt sem bánom, a lényeg, hogy mindig mindenben a legtöbbet nyújtsam"

Tipp! Fehérneműben a szexi magyar modell! Kattints a galériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.