Intim titkok terítéken - Téged is kibeszél a pasid a hátad mögött?

a nap cikke párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Téged is meglepne a dolog és nem töltene el örömmel, ha egy társaságban visszahallanád legizgalmasabb intim titkaidat. Ha a pasid haverjai sokatmondóan összesúgnának a hátad mögött, ha megjegyzéseket tesznek, biztos lehetsz benne, hogy tudnak valamit.

Könnyen kellemetlen szituációba kerülhetsz, ha az új kedveseddel nem tisztázod előre, hogy mi az, ami a ti legintimebb titkaitok közé tartozik és mi az, amit esetleg megoszthat a baráti körrel. Gond abból lehet, ha a határok máshol húzódnak nálad és a párodnál, és ő például a megbeszélések ellenére dicsekvésből vagy meggondolatlanságból olyan dolgokat szivárogtat ki rólad, amelyek valóban nem tartoznak másra.

Thinkstock
Thinkstock

Mindig kész vagy az orális szexre?

A legtöbb pasi kifejezetten kedveli, ha a barátnője/felesége szereti az orális vagy az anális szexet, ez a tény azonban kifejezetten kellemetlen lehet akkor, amikor egy közös baráti vacsorán ecseteli a kedvesed a részleteket. Vajon ilyenkor mit célszerű tenni? Humorral kezeld a helyzetet, elütöd egy poénnal, majd otthon helyreteszed a kedvest, esetleg védekezel, azt állítva, hogy a valóságban nem is így történt. Egy biztos: a sértettség nem fog rajtad segíteni az adott szituációban.

Barbara, kozmetikus (29)

"A régi pasimmal ez soha nem volt kérdés, valahogy ösztönösen érezte, mit oszthat meg a haverokkal. Még finom utalások sem voltak arra, hogy a srácok ismernék a dolgaimat. A mostani barátommal azonban más a helyzet, és már másodszor hozott zavarba. Egy alkalommal például szóba került a 'hátsó kiskapu', és az egyik haverja gúnyos mosollyal kérdezte tőlem, hogy tudnék-e valamit javasolni a barátnőjének, hátha nála is meg lehetne olajozni a dolgot. Náluk ugyanis a barátnő hárítja az anális szexet. Én csak néztem rá ütődötten, hogy mi van, és arra gondoltam, hogy honnan a fenéből vesz ilyeneket, mikor nálunk ez nem probléma. A pasim - aki hallotta a párbeszédet - ahelyett, hogy segített volna, vagy leállította volna a barátját, vigyorogva csillapított engem. Nem értette, mi bajom. Én olyan nyitott lány vagyok, ez nálam nem lehet tabutéma. Nem tudtam elég pontosan elmondani neki, hogy de ez így, ebben a formában igenis tabu. Rajta kívül senkire nem tartozik, hogy imádom az orális és az anális szexet."


Zita, tanárnő (31)

"Nekem a pasim egyik barátja szólt, hogy tegyek valamit, mert az én szexuális magatartásom rendszeresen téma sörözés közben. Bár a barátom dicsekszik vele, hogy milyen jó vagyok az ágyban, de a barát szerint ez a fajta kommunikáció már átlépett egy bizonyos határt. Amikor kérdőre vontam a pasimat, csak vigyorgott, és azt mondta, hogy szerinte a srác csak irigykedik, vagy így akart jó pontot szerezni nálam."


Vera, menedzser (34)

"Én egy baráti túra alkalmával tudtam meg, hogy a pasim rendszeresen csámcsog az intim szokásaimon a haverjaival. Amikor hegymenetben kaptattunk fölfelé, és lihegtem picit, az egyik pasi azt mondta, kitartás, tudja, milyen gyorsan jutok fel a csúcsra. Először nem is értettem, illetve nem fedeztem fel a mondatban az utalást, csak pár perc után esett le a tantusz. Hogy a pasim simán kibeszélte, mi és hogyan zajlik nálunk. Csak azért nem csináltam nagy ügyet belőle, mert én is szoktam tanácsot kérni a csajoktól, néha mi is tartunk szexuális 'nagyértekezletet' valamelyikünk lakásán, de csak akkor, ha valaki gondban van, ha valakinek nagyon nem megy a szex az új pasival. De nem osztom meg a pasim méreteit, se azt, hogy hányszor szexelünk egy héten."


Én csak neked akarok jót, édes!

Néhány férfi azzal magyarázza a bizonyítványt, hogy nem maga miatt, nem azért, hogy saját érdemeit, teljesítőképességét fényezze, nem ezért osztja meg az intim részleteket, csakis azért, hogy a nőt elfogadják a barátai, és nem is a szex a lényeg, amikor részleteket közöl, hanem annak a lazaságnak a tálalása, ami szíve választottját jellemzi.

András, informatikus (34)

"A haverjaim úgy néztek Annára, mint egy istennőre, miután elmondtam, milyen édes volt az első alkalommal. Hogy milyen klasszul állt rajta a 'jelmez', hogy milyen ötletes szex közben. A legtöbb pasi csak álmodozik erről. Igen, lehet, nemcsak az ő dicsérete volt a lényeg, hanem az is, hogy irigykedjenek rám."



Thinkstock
Thinkstock

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus szakértőnk véleménye:

"Nem szabad elfelejteni, hogy a kibeszélést árulásként is értelmezheti az, akit a kedvese kibeszél a háta mögött. Természetesen érdemes előre tisztázni a határokat, de sokan érzik, hogy nem illik beavatni a titkokba az arra érdemteleneket. Tanácsot persze lehet kérni, vagyis fontos az is, mi a célja a külső kommunikációnak, de ha gond van, a feleknek először egymás között kell rendezni a konfliktust. A feszültség feloldásában sokat segíthet a humor, és a sértettséget se lehet megtiltani, ha valakit mélyen érint egy-egy elejtett, oda nem illő megjegyzés."


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.