párkapcsolat szex LifeNight szexualitás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jó szex alapja az, ha kívül-belül elfogadod magad olyannak, amilyen vagy. A Life.hu most megosztja veled, hogy miért fontos ez egy párkapcsolatban.

Amikor úgy töltesz együtt egy estét a kedveseddel - akár a világ legsármosabb pasijával -, hogy közben a ráncaiddal vagy a túlsúlyoddal vagy elfoglalva, akkor garantáltan nem fog élményt nyújtani a szex. A férfiak is arról számolnak be, hogy csak azokkal a nőkkel izgalmas igazán a szexuális együttlét, akik bátran, fenntartások nélkül adják át magukat az élvezetnek, nem takargatnak semmit, nem akarják, hogy a partner másnak lássa őket, mint amilyen a valóság.

Thinkstock
Thinkstock

Mi a megoldás?

Ha nem megy egyedül, akkor akár szakember segítségével kell feltárni azokat a görcsöket, amelyek megtépázták az önbizalmadat. Néha azonban az is elég, ha szembenézel tökéletlenségeddel, és mered szeretni önmagad.

A Life extra tippje:

Bármilyen lassú is az elfogadás útja, a párod előtt soha ne becsüld le magad, és ne akard a kellemetlen kérdéseidre adott válaszaival erősíteni önbizalmad. Önmagad ostorozása több mint hervasztó, hatással van a partneredre is, a feltett kérdések pedig egy idő után fárasztóak, és a férfiak szerint nincs jó válasz. Úgy érzik, hogy a fölösleges kérdezősködés csapdába csalja őket, és elmegy a kedvük az addig örömmel kezdeményezett erotikától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.