rák (betegség) Ben Richards Futballistafeleségek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Futballistafeleségek sármos sztárjánál, Ben Richardsnál másfél évvel ezelőtt diagnosztizáltak vastagbélrákot, de a műtétnek és a kezeléseknek köszönhetően ma már maga mögött tudhatja a szörnyű betegséget.

A brit színész, Ben Richards fájdalmas és megpróbáltatásokkal teli időszakon van túl, ráadásul ez idő alatt feleségével is különváltak. De most, hogy meggyógyult, visszatért munkájához és az egészséges életmód nagykövete lett. Ben a betegsége kezdetén figyelmen kívül hagyta az intő jeleket, nem gondolta, hogy a véres széklet vagy a rendszertelen bélműködés mögött valami komoly dolog is állhat. Úgy vélte, hogy aranyér okozza a problémát, vagy indiai körútja miatt történtek a zavarok. Tipikus férfi lévén tartott attól, hogy felkeressen egy urológust, de végül felesége unszolására beadta a derekát. Így derült ki, hogy egy 6 cm-es tumor van a beleiben.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

"Nem igazán tudtam követni, amit az orvos mondott. Rémisztő volt, mert a rákra mindig olyan dologként gondol az ember, ami másokkal történik, de vele nem fordulhat elő" - emlékszik vissza a 41 éves színész. A diagnózis után Richards átesett a műtéten, majd hat héten keresztül kemoterápiára és sugárkezelésekre járt. "A sebészeknek a beleim közel felét el kellett távolítaniuk, ami rendkívül fájdalmas volt. A kezelések pedig igazi sokkot jelentettek a szervezetemnek, hogy őszinte legyek, borzalmasan éreztem magam" - mesélte Ben.

Gyógyulása során magánéleti válságával is meg kellett küzdenie a sztárnak, hiszen feleségével, Helennel 15 közösen eltöltött év után szétváltak útjaik. Házasságuk során nagy álmuk volt, hogy családot alapítsanak, ezért a nő több termékenységi kezelésen is részt vett, míg végül megszületett gyermekük. A kisbabát azonban egy ritka genetikai betegség miatt elveszítették. Ben ma már azt mondja, jobban érzi magát, mint valaha, de azt is elárulta, hogy különösen odafigyel az egészségére. "Mindig is egészségesen étkeztem, de most extrán koncentrálok erre. Nem eszem vörös húst, búzát, és bár nagyon hiányzik, a sörnek is búcsút mondtam, mert nem akarom megkockáztatni, hogy a rák visszatérjen." A ráknak ezen típusa egyébként elég gyakori és sok embert érint. Főként a 65 év felettiek körében fordul elő, de a fiatalabb korosztály is áldozatul eshet. A nem megfelelő táplálkozás, a túlsúly, az alkoholfogyasztás, a dohányzás és a családi kórtörténet mind-mind emelhetik a betegség kockázatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.