vitamin kálium liszt tápióka C-vitamin kálcium tápiókagyöngy B-vitamin puding réz édesítőszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre népszerűbb a kicsi gyöngyökből álló tápióka. A Life.hu szerkesztőségében nemrég kipróbáltuk a belőle készült pudingot, ami egyértelmű sikert aratott.

Csodálkozva néztük végig Takács Nóra videóját, aki a tápiókából és gyümölcsökből ínycsiklandozó pudingot alkotott. Majd úgy döntöttünk, kipróbáljuk, az íze is ugyanolyan jó-e a tápiókapudingnak, mint a látványa. Az elkészült édesség az egész szerkesztőséget meggyőzte a fehér gyöngyök létjogosultságáról.

Tápiókagyöngyök Forrás: thinkstock

A tápiókát a maniókából állítják elő. Készítenek belőle lisztet, szirupot és keményítőt. Remek puding alapanyag és Keleten legalább olyan népszerű, mint a rizs.

Tápióka puding Forrás: Takács Nóra

A legismertebb formája a tápiókagyöngy, de előállítanak belőle szirupot is, ami cukor és méz helyettesítésére szolgál. A tápióka nagy mennyiségben tartalmaz B- és C-vitamint, szaponinokat, kalciumot, rezet, mangánt, káliumot és foszfort. Antibakteriális és gombaölő hatású, tisztítja a vért, hozzájárul a vastagbél megfelelő működéséhez. Segíti a máj és a vese működését, megtisztítását a toxikus anyagoktól. A tápióka gluténmentes, így minden változatában fogyaszthatják gluténérzékenyek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.