Életveszélyes lenne a HPV-oltás? Az orvosszakértők cáfolnak

Forrás: MTI/Mészáros János -
HPV vakcina nők terjesztés rémhír ÁNTSZ férfi tévhit daganat oltás cáfolat kamaszfiú orvos kamaszlány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár sikerült elérni, hogy a magyar lánygyermekek nagyjából 80 %-a megkapja a HPV elleni védőoltást, még mindig számos tévhit és rémhír terjeng a vakcináról. 

Diabéteszt, autizmust, meddőséget vagy akár halált is okozhat a HPV-vírus elleni oltás – ilyen és ehhez hasonló rémhíreket gerjesztett az utóbbi hetekben több internetes oldal is. Az állami oltóprogram sikere, amelyről a Life.hu is írt, az ellenhangokat is felerősítette, pedig az MSD Pharma Hungary Kft. által kiadott sajtóközleménye szerint világszerte több millióan tudják igazolni a vakcinák hatékonyságát.

Forrás: MTI/Mészáros János

A szűrővizsgálat kevés

A méhnyakrák a második leggyakoribb rosszindulatú daganat a 45 év alatti nők körében. Szakemberek állítják, hogy az időben felismert és kezelt elváltozás gyógyítható és ma egyetlen nőnek sem kellene belehalnia ebbe a betegségbe. A Life.hu méhnyakrákról szóló írását ide kattintva olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.