Mellrákkal küzd Kertész Imre felesége

Forrás: MTI/Marcel Mettelsiefen -
betegség feleség egészség Kertész Imre rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 72 éves Kertész Magdánál 14 év után alakult ki újra a betegség, de nem adja fel a harcot.

Kertész Magdát tavaly operálták mellrákkal, de már nem először. Nobel-díjas írónk feleségénél hosszú idő elteltével, 14 év után alakult ki újra a betegség, így jelenleg is gyógyszeres kemoterápiás kezelést kap állandó kontroll alatt a Szent László Kórház onkológiáján - tájékoztat a Blikk. Mint ismeretes, Kertész Imre is beteg, évek óta Parkinson-kórral küzd...

Forrás: MTI/Marcel Mettelsiefen

"Mivel a férjemmel együtt komoly, gyógyíthatatlan betegséggel élünk, sokat beszélünk a halálról is. Felkészülni igazán nem lehet erre, pedig ez a természet rendje. Ugyanakkor azt is hiszem, hogy az élet tele van csodákkal és szerencsével, a végén pedig valahogy minden a helyére kerül.

A férjemnek van egy mondása: minden élet teljes, akármeddig élünk. Mindketten sok nehézségen és szenvedésen mentünk keresztül, de ha listát készítenénk a jó és rossz dolgokról, biztos vagyok abban, hogy a jó oldal sokkal hosszabb lenne. Tény, hogy nem könnyű terápiákra járni, gyógyszereken élni, de úgy döntöttem, hogy felveszem a küzdelmet. Sőt ezzel az elhatározásommal úgy érzem, a hozzám hasonló betegeknek is erőt adok. Tudom, hogy halálos ellenséggel állok szemben, de megértettem, hogy ha én is így akarom, gazdagodik bennem az élet" - idézi a lap az író feleségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.