Halott férje testéből nyert spermát egy ausztrál asszony

Forrás: Thinkstock -
feleség halott sperma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ausztrál nő képtelen volt elfogadni, hogy a férje még azelőtt meghalt, hogy gyermekük született volna, és a fejébe vette, harcba szállt a spermájáért.

Az asszony úgy döntött, kerüljön bármibe is, gyermeket szül a halott férfinak. El is jutott az ausztrál legfelső bíróságig, ahol a egy meghallgatáson követelte, hogy a bíróság engedélyt adjon arra, hogy az orvosok begyűjtsék halott férje spermáját. Mivel a meghallgatáson a fiatal nő bizonyítani tudta, hogy férjével már régóta tervezték a babát, a bíróság precedens értékű döntést hozott, és engedélyezte az asszonynak az eljárást – írja az smh.com.au.

Forrás: Thinkstock

A történet rendkívüli, egyrészt mivel Ausztráliában ezt megelőzően csak akkor juthattak a feleségek halott férjük spermájához, ha a férfi már a halála előtt mintát adott. Másrészt, mivel ez volt az első olyan alkalom, hogy az orvosok egy több mint 48 órája halott férfi testéből nyertek ki spermát.

Steve Robson, az esetben érintett termékenységi specialista elmondta, hiába próbálták meggyőzni az asszonyt, hogy a halott férfi testéből kinyert sperma talán életképtelen, az nő kitartott a döntése mellett, és végül egészséges kisfiúnak adott életet. Professzor Kelton Tremellen, aki begyűjtötte a mintát, hozzátette, nincs semmi arra utaló jel, hogy a kisfiú bármilyen negatív következményt szenvedett volna el fogantatása rendkívüli körülményei miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.