Szívszorító: 12 év után először találkozik nagy szerelmével a művész

Kínai Nagy Fal videó MoMa találkozás szerelem Marina Abramovic New York performansz szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Drámaira sikerült Marina Abramović elválása élete nagy szerelmétől és alkotótársától, Ulaytól. A világhírű művészpár hosszú évek után először találkozott Marina egyik performanszán, a tekintetük mindent elárult együtt töltött éveikről és egymás iránti érzéseikről.

A performansz nagyanyjaként emlegetett Marina Abramović 1988-ban vált el élete nagy szerelmétől, élet- és alkotótársától, a német Ulaytól, polgári nevén Franck Uwe Layspientől.

Éveken át tartó kapcsolatukat egy spirituális úttal zárták le, erről szól a The Great Wall Walk című művük: a Kínai Nagy Fal két végéből indultak el egymás felé, hogy 2500 km gyaloglás után találkozzanak, és végül búcsút mondjanak egymásnak.

A pár 12 év után először a New York-i MoMában (Museum of Modern Art) találkozott, ahol Marina „A művész jelen van" című performanszát mutatta be: napi 8 órában, mozdulatlanul ült a múzeum egyik termében, ahol bárki leülhetett vele szemben, hogy szó nélkül nézzék egymást.

Bár Marina elmondása szerint már a megnyitó reggelén találkozott Ulay-jal, a művésznő és egykori élettársának pillantásában együtt töltött minden évük, napjuk és pillanatuk benne van. A megható találkozásról készült videót alább tekintheted meg:

(1 perc 20 másodpercnél találkoznak)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.