poszttraumás stresszbetegség szívderítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azoknak a nőknek, akik traumatikus eseményeket szenvedtek el, vagy poszttraumás stressz szindrómával küzdenek, sokkal nagyobb esélyük van arra, hogy szív- és érrendszeri betegségek alakuljanak ki náluk. 

A poszttraumás stressz-szindróma (PTSD), azaz a pszichológiai értelemben traumatikus események után kialakuló szorongásos zavar nem tisztán pszichológiai probléma. Akár a testi betegségek kockázatát is növelheti – mondja Dr. Jennifer A. Summer, a New York-i Columbia Egyetem munkatársa. A Circulation című szaklap június 29-i számában közzétett, Nurses’ Health Study II. elnevezésű tanulmány során 2 évtizeden keresztül, közel 50000 nő egészségi állapotát figyelték meg.

Forrás: Thinkstock

Hogy a megvizsgált emberek egészégi állapotából milyen következtetéseket vontak le és miért veszélyes, ha csak tünetileg kezelik az érintetteket, azt elolvashatja a Szívderítő oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.